Nationale klimaatweek: Activiteiten in Velsen

Nationale klimaatweek: Activiteiten in Velsen

Een CO2-thermometer, een Tiny Forest (bosje) en zwerfvuil rapen. Er is extra aandacht voor alles dat de CO2-uitstoot vermindert tijdens de Nationale Klimaatweek, van 31 oktober tot en met 6 november. Lees hieronder wat er gebeurt én wat u zelf kunt doen!

Velsen heeft – net als alle andere gemeenten in Nederland – afgesproken dat we in 2030 55% minder CO2 uitstoten vergeleken met 1990. Het hele jaar door wordt daar aan gewerkt, maar in de Nationale Klimaatweek is er extra aandacht voor. Een greep uit de vele activiteiten:

* Urban Mining Challenge
Oftewel: welke scholier uit het lager en middelbaar onderwijs maakt het beste product uit spullen die een tweede leven verdienen? Prijsuitreiking: 2 november om 10 uur in de Burgerzaal van het gemeentehuis. Laat even weten of u komt via duurzaam@velsen.nl.

* Presentatie CO2-thermometer
Vorig jaar werd het Lokaal Klimaat Akkoord gepresenteerd (5 november 2021). De gemeente beloofde om via een thermometer te laten zien hoe ver ze is met haar klimaatmaatregelen. Komt dat zien op 2 november om 11 uur in de burgerzaal van het gemeentehuis. Graag aanmelden via duurzaam@velsen.nl.

* Een klein bos in de Planetenbuurt
Op 9 november gaan IVN Natuureducatie een klein bos (Tiny Forest) aanleggen in de Planetenbuurt, samen met het Tender College, de Zefier en buurtbewoners. Wethouder Marianne Steijn is er bij.

* Klimaatburgemeesters: jong en oud(er)
Velsen heeft de gemeente een kinder-klimaatburgemeester aangetrokken die gaat meedenken en helpen om de gemeente duurzamer te maken. Ook volwassenen kunnen zich aanmelden als klimaatburgemeester. Op 2 november, bij de presentatie van de CO2-thermometer, kunnen zij langskomen en wordt er gelijk zaken gedaan, o.a. met wethouder Jeroen Vervoort.

* En nog veel meer!
Voor kinderen, ondernemers en andere groepen worden ook activiteiten georganiseerd. Kijk op www.velsen.nl en zoek op ‘Nationale Klimaatweek’ voor een compleet overzicht.