Mooie herinneringen aan 50 jaar vrijwilligerswerk in buurthuis de Brulboei

Mooie herinneringen aan 50 jaar vrijwilligerswerk in buurthuis de Brulboei

Dinsdag 25 oktober waren Truus Groen en Gré Houtenbos te gast in het live radioprogramma ‘Helden van Velsen’. Beide dames zijn ruim 50 jaar vrijwilliger in het buurthuis de Brulboei in Oud-IJmuiden en hiermee helden van Velsen. Leuke anekdotes werden afgewisseld met mooie herinneringen aan de activiteiten in het 65e jarig buurthuis.  

Truus vertelt over haar eerste kennismaking met de Brulboei tijdens de acties van de bewoners van Oud-IJmuiden tegen de sloop van de woningen met als gevolg het ontstaan van het eerste wijkplatform in Velsen. Natuurlijk passeren de gezellige filmavonden ‘ÍJmuiden wat vertel je me nou’ de fietsdriedaagse en het jeugdkamp de Uiterton ook de revue.

Gré haalt mooie herinneringen op aan de gezellige dansavonden in de grote zaal van de oude Brulboei. Het mooie oude gebouw, dat  in 1986 vervangen werd door de bouw van de huidige Brulboei. Gré boekte de inspirerende bandjes voor de muziek en haar man Willem verzorgde in die tijd de danslessen,

Tijdens de reorganisatie in 2005 vond men dat de Brulboei wel dicht kon. Enthousiaste vrijwilligers bezetten toen samen met het personeel de Brulboei wat uiteindelijk resulteerde in het behoud van het buurthuis. Truus en Gré zijn nog altijd als vrijwilliger actief maar vinden wel dat er veel veranderd is.

Het hele interview met de dames is te beluisteren via bijgaande link

Luister hier naar de uitzending van Helden van Velsen van 18 oktober met Truus Groen en Gré Houtenbos
Bericht door Netty Struijs, RTV Seaport