Telstar ware luis in de pels

Telstar ware luis in de pels
© RTV Seaport / Hans Akkerman

Toch wel een unicum bij Telstar: zakelijke overwinningen. Afgelopen vrijdag was het zo ver op de Herdgang in Eindhoven. Tegen de jonge talenten van P.S.V. werden er nauwelijks tot geen kansen weggeven en als klap op de vuurpijl werd een strafschop benut en kon Jael Liesdek vlak voor tijd de bevrijdende 2-0 aantekenen. Zou Telstar tegen Roda JC weer kunnen stunten? Dan dient wel Dylan Vente te worden geneutraliseerd want de ooit zo beloftevolle Feyenoord-speler scoort aan de lopende band voor de ‘’ Koempelclub’ ’Opvallend: het duel werd verspeeld zonder uit fans. De lokale driehoek was bevreesd voor de fanatieke aanhang van de Limburgers. De beschamende taferelen in Kerkrade vorige week, waar hun fans zich ernstig misdroegen t.o.v. V.V.V. en eerdere misdragingen zullen ongetwijfeld de doorslag hebben gegeven bij het nemen van deze impopulaire maatregel. Roda JC toonde zich ‘’ verrast en teleurgesteld’’ door deze actie.

Telstar slaat toe in eerste kwartier

Jurgen Streppel verwachtte vooraf een open duel.’’ Het zijn twee ploegen die vol voor de winst gaan, dus een open duel tegen een team dat 5-3-2 speelt ’’ aldus de Roda JC- trainer die in seizoen 1993/1994 als speler bij Telstar acteerde. Zijn analyse klopte wel degelijk maar hij kon niet bevroeden dat zijn team volslagen kansloos zou zijn tegen een speels, uiterst efficiënt en fris Telstar dat al op het kwartier het verschil maakte. De pass van Delvechio Blackson na 12 minuten was strak en op maat, het overstapje van Glynor Plet briljant en David Min slalomde vrijgelaten langs de keeper en prikte 1-0 binnen. Net bekomen van deze fraaie treffer konden de supporters nog geen drie minuten later weer uit hun dak gaan. Jonathan Mulder, vrij op links na een prachtige aanval over vier schijven, krulde de bal voor en een Limburgse verdediger kreeg de bal tegen zijn hand aan.’’ Strafschop,’’ concludeerde scheidsrechter Pol van Boekel. Zo’n kunstje kun je wel overlaten aan Glynor Plet die hard en geplaatst 2-0 aantekende. En Roda JC dan?. Los van twee afstandsschoten van de bedrijvige Bryan Limbombe die Ronald Koeman makkelijk verwerkte, helemaal niets. Het middenveld, stevig in handen van het duo Tom Overtoom en Anass Najah, opereerde soeverein en speels en smoorde vele Roda JC aanvallen in de kiem. 

Positie 10 in vizier

Roda JC zocht na de rust weliswaar nadrukkelijk de aanval maar werd alleen door een drietal corners nog even gevaarlijk. De Telstar-defensie stond echter als een huis en ‘’bezweek’’ pas in 90+4. Dylan Vente, de hele avond niet gezien, liet toch even zien wat hij in huis heeft en schoot beheerst 2-1 binnen. Dat was jammer want gezien het spel leek een eretreffer van Roda JC net zo ver weg als een gemeend excuus met consequenties van onze minister- president. Mike Snoei die keer op keer uitspreekt dat Telstar ‘’ een luis in de pels’’ wil zijn, werd wederom op zijn wenken bediend. Na twee efficiënte zeges heeft Telstar de jacht ingezet op positie 10 en is daar nog slechts een luttele plek van verwijderd.  Slechts drie punten verwijderd van positie 5.

Bericht door Hans Akkerman, RTV Seaport