Kunnen we door?

Kunnen we door?
© RTV Seaport / Lotje Eikelboom

Het college van burgemeester en wethouders vraagt de gemeenteraad of zij verder mogen met de plannen voor 5 projecten in Velsen, waardoor er sneller woningen, een hotel en een bedrijfsgebouw kunnen worden gerealiseerd. De raad moet dan ‘verklaringen van geen bedenkingen’ afgeven. Die zijn nodig, omdat de bouwplannen afwijken van de bestemmingsplannen.

Het gaat om de volgende plannen:

  • Thaliatheater (21 appartementen)
  • DOK 1 (93 appartementen)
  • Blekersveld, deelplan 4
  • Witte Theater (hotel)
  • Kruitenstraat (bedrijfspand).

Het college vraagt om die verklaringen, omdat alle bouwplannen afwijken van de originele bestemmingsplannen. Het gaat om meer woningen en een groter vloeroppervlak voor het hotel en het bedrijfspand dan is toegestaan. Als de raad akkoord gaat, kunnen de omgevingsvergunningen worden afgegeven, wordt er tijd gewonnen en kan er sneller gebouwd worden. Wanneer de raad dit besluit neemt, is nog niet bekend.

Bericht door Lotje Eikelboom, RTV Seaport