Bankje tegen eenzaamheid onthuld tijdens Week van de Ontmoeting

Bankje tegen eenzaamheid onthuld tijdens Week van de Ontmoeting
De broer en zus van mevrouw Koelemeijer onthullen samen met wethouder Marianne Steijn het bankje voor seniorencentrum Zeewijk. Foto: Reinder Weijdijk

Vlak voor het Seniorencentrum Zeewijk in IJmuiden is tijdens de Week van de Ontmoeting een ontmoetingsbank onthuld. Het idee voor het bankje tegen eenzaamheid kwam van de begin dit jaar overleden Johanna Koelemeijer (89). Zij woonde in het seniorencentrum en was deelneemster van de ontmoetingsweek van 2021.

De onthulling van het bankje was onderdeel van de Week van de Ontmoeting, de Velsense variant voor de landelijke Week tegen Eenzaamheid. Wethouder Steijn: “Elkaar ontmoeten is de beste manier om eenzaamheid te bestrijden. Daar heb je soms een aanleiding voor nodig. Je gaat niet zomaar naar buiten om te vragen: wie wil mij even ontmoeten? Met een bankje maken we de openbare ruimte toegankelijk voor iedereen.

Bericht ingestuurd door Gemeente Velsen