Imponerend Velsen sloopt koploper

Imponerend Velsen sloopt koploper
© Frans vd Horst

Blessures en schorsingen spelen dit seizoen bij Velsen een prominente rol. De 2-1 nederlaag in Meppel tegen Alcides was daar mede een uitvloeisel van. Trainer Ronald Dooijeweerd moet daar wekelijks mee te dealen en moet uiterst creatief te werk gaan om een representatief elftal op te stellen dat zich kan meten met de concurrentie. Zondag kwam koploper S.J.C. op bezoek, een club met  glasheldere ambities: promoveren naar de derde divisie.

‘’Trots,’’ reageerde een meer dan tevreden en euforische Ronald Dooijeweerd kort na afloop en ook Man of the Match Chris Snijders, genietend van een peuk na afloop, was een meer dan gelukkig mens.’’ Man, wat was dit geweldig zeg. We zaten ze constant op hun huid. Het eerste half uur lieten we ze alle hoeken zien. Tot de rust kregen we het daarna lastig maar na de rust wonnen we elk duel in de lucht en over de grond en konden keer op keer ons onder hun druk uitvoetballen. Door steeds het spel te verleggen naar de vleugels en dan met name naar de linkerflank want Daan Tervoort was voorin niet te houden. SJC pompte  alles naar voren maar Remco en Mischa waren geweldig in het centrum en wonnen alle kopduels ,’’ glunderde een opgetogen Chris Snijders die sinds dit seizoen voor het eerst deel uitmaakt van de startende elf.

Tekst loopt door onder de foto

Daan Tervoort in actie tegen SJC © Frans vd Horst

Chris Snijders sloeg de spijker op de spreekwoordelijke kop. Velsen nam vanaf acquit het heft stevig in handen en overrompelde en overmeesterde de lijstaanvoerder met bijzonder attractief combinatiespel, Vooral over links denderde Daan Tervoort constant langs tegenstanders alsof ze er niet stonden en het was daarom geen verrassing dat al na drie minuten Richie Agyepong, sterk acterend, uit een corner buitenkantje voet zeer fraai de openingstreffer produceerde. De snelle openingstreffer gaf Velsen vleugels want al binnen 20 minuten  stond er plotseling 3-0 op het scorebord. Daan Tervoort offreerde Tim Groenewoud de 2-0 en paar minuten later knalde Abdelmajid Bouali ongehinderd van afstand  geplaatst vlak langs de verre paal 3-0 binnen. Alles wat Velsen een goed hart toedraagt, wreef eens even in de ogen. Wat is hier aan de hand zeg? SJC ontworstelde zich aan de druk en scoorde op het half uur 3-1. Met vereende krachten haalde Velsen met die stand de rust.’’ We hebben misschien nog wel een goal nodig hoor om te winnen,’’ klonk het voorzichtig en was een ruim gedeelde uitgesproken mening bij de Velsen-aanhang in de rust. 

De koploper zocht inderdaad na de rust nadrukkelijk de aanval maar deed dat echter met weinig creativiteit en overleg .’’ Ze pompten elke bal lukraak naar voren en daar wisten Remco en Mischa wel raad mee,’’ analyseerde Chris Snijders na afloop.’’ Ik heb lekker gespeeld maar sommige passes kwamen helaas niet goed aan. Toen voelde ik toch wel de vermoeidheid hoor na een drukke werkweek maar we hielden stand en dat was heerlijk toch?,’’ aldus de zielsblije linkervleugelverdediger die met zijn teammaten na afloop gezeten op het veld heerlijk konden nagenieten van een koud biertje. Ook het slotakkoord was voor Velsen. Na een pijlsnelle counter gaf Tim Groenewoud Daan Tervoort de kans in 90+2 de 4-1 overwinning nog meer glans te geven. Er werd daarna niet meer afgetrapt, dus een meer dan passend slot. Alle supporters, of ze nou uit Noordwijk kwamen of uit Velsen, waren het roerend met elkaar eens: Velsen, de angsgegner van SJC, was voor de derde keer op rij te sterk voor een tegenstander die zeker op papier de meerdere leek. De overwinning moet Velsen de broodnodige moed geven voor de komende weken. Zo presterend kan Velsen het iedere tegenstander heel lastig maken. Dat was de winst op een prachtige nazomerse dag met een behoorlijke publieke belangstelling. Die waren zondag ook de grote winnaar.

Bericht door Hans Akkerman, RTV Seaport