Velsen viert Coming Out Day in Stadsschouwburg

Velsen viert Coming Out Day in Stadsschouwburg

Met een Regenboogtalkshow en het hijsen van de Progress Pride vlag op het programma gaat de wereldwijde Coming Out Day dit jaar niet ongemerkt aan Velsen voorbij.

Op zondag 9 oktober organiseert de Velsense Regenboogbrigade een Regenboogtalkshow. De Regenboogbrigade is een samenwerkingsverband van verschillende externe stichtingen en individuen. Zij geven invulling aan het Regenboogbeleid (gericht op LHBTIQ+) van gemeente Velsen. De talkshow vindt plaats van 14.00 tot 16.00 uur in de Stadsschouwburg Velsen. De presentatie is in handen van Dolly Bellefleur. Te gast dit jaar zijn onder andere Hans Klok (illusionist), Boris Dittrich (D66-Eerste Kamerlid), danser Regilio Sedoc en Shariff Nasr (filmregisseur). Ook schuiven wethouders Marianne Steijn en Bram Diepstraten aan. Na afloop van de talkshow spelen er twee regenboogfilms.

De talkshow heeft gratis toegang. Reserveren en meer informatie over het programma vindt u op www.stadsschouwburgvelsen.nl/programma/regenboog-talkshow.

Op dinsdag 11 oktober hijsen wethouder Steijn en COC bestuurslid Marc Hillebrink de Progress Pride vlag op het gemeentehuis van Velsen. Door Coming Out Day te vieren streeft gemeente Velsen en haar partners naar een samenleving waarin iedereen zichzelf moet kunnen zijn en zich geaccepteerd voelt.