Matig Telstar laat twee punten liggen

Matig Telstar laat twee punten liggen

Na een drietal bemoedigende optredens leek Jong Utrecht, zeker op papier,  een smakelijk hapje te zijn. Alleen de volle winst tegen de jonge, talentvolle youngsters uit Utrecht voldeed. Waken voor onderschatting was het devies tegen nummer laatst. Dat bleek toch uiteindelijk het geval leek het wel want de Witte Leeuwen konden, zeker voetballend, het verschil niet maken.

De eerste helft was nauwelijks te harden. Twee ploegen hanteerden een 5-3-2 systeem. De spelers leken wel sjablonen met voorzichtig, voorspelbaar voetbal. Een schaars hoogtepuntje: na slecht wegwerken aan Utrechtse kant kreeg David Min een vrijgeleide en tekende de 1-0 aan. Een goal die Telstar echter geen vleugels gaf want de gasten beweeglijk, jong en onervaren, combineerden er lustig op los maar in de buurt van Ronald Koeman jr liep het dan meestal spaak vanwege te weinig kracht en mankracht. 

Na de pauze kwam het vlakke duel enigszins tot leven. Ozgur Aktas werkte op het uur Jozhua Vertrouwd licht tegen de grond en Derensili Sanchez Fernandes schoot vanaf de stip vlekkeloos de partijen weer op gelijke hoogte;1-1. Een minuut maar konden de jonge Utrechtse talenten genieten van hun voorsprong want toen vond Tom Overtoom met een heerlijke, splijtende dieptepass Christos Giousis en de Griek kapte vervolgens zijn tegenstander handig uit en bracht Telstar opnieuw op voorsprong;2-1. De eerste competitiegoal overigens van de Griek. Diezelfde Giousis miste nog een dotje vlak daarna en zag ook een paar medespelers in kansrijke positie na snelle counters verkeerde keuzes maken. Missers met gevolg want in minuut 84 verschalkte de pas 16-jarige invaller Lynden Edhart zijn directe tegenstander, kwam naar binnen toe en schoot diagonaal fraai de gelijkmaker binnen: 2-2. Een domper van jewelste voor een matig acterend Telstar dat de hele avond moeite had om elkaar te vinden. Het veldspel te voorspelbaar en te stroperig. Het laatste fluitsignaal werd dan ook met boegeroep  begeleid en de meeste fans keerden teleurgesteld huiswaarts. Een gemiste kans om op de ranglijst  wat plekken te stijgen.

Hans Akkerman