Velsen toont karakter en pak eerste volle winst

Velsen toont karakter en pak eerste volle winst
Jur Pluimert met nr. 17 foto Frans vd Horst

Velsen verraste vorige week uit tegen koploper Westlandia. Na een 2-0 achterstand werd er in Naaldwijk tussen de kassen karakter getoond en diep in blessuretijd wist Marc Kloosterboer met zijn 2e goal van de middag er een remise er uit te slepen.  Zou dit positieve resultaat Velsen vleugels geven? Zondag kwamen De Zouaven op bezoek in Driehuis. De club van de gebroeders de Boer uit Grootebroek die net als Velsen ook het zoet van een overwinning nog niet hadden kunnen proeven. Afgelopen dinsdag oefende Velsen tegen Telstar onder 21 en liep tegen een 5-1 nederlaag aan. Zou dat gaan doorwerken?

Metamorfose Velsen  na rust

De eerste helft was niet om aan gluren en samen te vatten in een paar losse opmerkingen. Met de regelmaat van een goed werkend polshorloge lagen er spelers op de grond. Iedereen kon uiteindelijk verder behalve Remco van Dam  die al binnen 20 minuten spelen het veld moest verlaten met kniemalheur. Elke bal over de middellijn werd ingeleverd door de concurrenten. Op slag van rust toch nog opwinding. Mischa Plug zou een tegenstander vastgehouden hebben en de toegekende strafschop werd weliswaar gehouden maar de rebound omgezet; 0-1. De middag leek voor Velsen dus weer op een grote teleurstelling uit te lopen. Wat er in de rust  gezegd werd, zal altijd een mysterie blijven maar vanaf de eerste balomwenteling na rust nam Velsen het heft stevig in handen tegen een jong en onervaren Zouaven. Een cruciaal moment in minuut 49. Jur Pluimert, de middenvelder maakte zijn basisdebuut, kegelde een tegenstander van achteren naar de grond en kwam goed weg met een gele prent.’’ Ik hield geen seconde rekening met een rode kaart hoor maar ik was natuurlijk  veel te laat met die tackle,’’ concludeerde de stofzuiger op het middenveld die met tomeloze inzet veel duels uitvocht en heel vaak als winnaar uit de strijd kwam. Dat gold trouwens over voor zijn teamgenoten die hun tegenstanders constant de baas waren. Een minuut na de gele kaart kopte wie anders dan Marc Kloosterboer een corner bij de 2e paal hard en gericht binnen. Het werkte als doping voor Velsen. Het was dus geen verrassing dat na 64 minuten de Velsenaren aan de leiding kwamen. De voorassist van Marc Kloosterboer was schitterend, de uithaal van Abddelmajid Bouali hard en geplaatst, de redding van de Grootebroekse keeper bekwaam maar Floris Reurts schoot de rebound beheerst en met veel gevoel binnen;2-1. De eerste competitiegoal voor de hardwerkende en sleurende Amsterdammer die deze zomer van Hoofddorp overkwam.

Jur Pluimert vol lof over teamprestatie

De gasten drongen nog wel aan, zonder veel vernuft overigens en het laatste fluitsignaal na 90+6 (!) werd euforisch begroet alsof klassenbehoud was veilig gesteld. De eerste zege van het seizoen een feit  en de sfeer in Driehuis was natuurlijk opperbest.’’ Ik was helemaal kapot,’’ reageerde de moegestreden Jur Pluimert na afloop met een welverdiend biertje in zijn hand.’’ Dinsdag al 90 minuten  tegen Jong Telstar en vandaag weer volle bak. Even wennen hoor. Dit was Velsen op zijn best. De eerste helft wat aftasten en na rust volle bak met veel overgave. We gingen er keihard op en dat betaalde zich uit. Heerlijk toch?’’, jubelde de energieke centrale middenvelder die de hele middag door veel (vuile ) meters maakte en in de duels vaak als winnaar uit de strijd kwam. ‘’ Ik hoop oprecht dat deze overwinning ons vleugels gaat geven. Het is weer bewezen: als wij keihard knokken, zijn we tot veel in staat. Dit was weer een heerlijke teamprestatie, Velsen zo eigen,’’ analyseerde de man die van zijn trainer Ronald Dooijeweerd ook nog een mooi compliment in zijn zak kon steken.’’ Jur heeft het geweldig gedaan,’’ vond de technisch hoofd verantwoordelijk die vanaf minuut 80 om de zoveel seconden het scorebord goed in de gaten hield en wellicht hoopte dat de wijzers van de klok sneller zouden bewegen. De intense opluchting na afloop was aandoenlijk en welgemeend. 

Hans Akkerman