Dit weekend jaarmarkt en rondje om Engelmunduskerk Velsen-Zuid

Dit weekend jaarmarkt en rondje om Engelmunduskerk Velsen-Zuid

Na verschillende beperkingen door de coronacrisis kwam er in 2021 weer een Jaarmarkt onder de naam “Rondje om de Engelmunduskerk”. Sindsdien wordt de traditie onder deze naam voortgezet! Aanstaande zaterdag 24 september is er weer een jaarmarkt rond de kerk in Velsen-Zuid.

Al vanaf 1967 wordt op de laatste zaterdag van september de traditionele Jaarmarkt Oud Velsen gehouden. Er is dit jaar weer van alles te doen op de gezellige jaarmarkt met kerkkramen, maar ook andere tentoongestelde waren zoals haring, worst, gebak, koffie, boeken en meer. Op het Kerkplein zijn er activiteiten kinderen. Ook is de kerk zelf weer opengesteld. Daar is ruimte voor muziek, stilte en het opsteken van een kaarsje.

Terug van weggeweest is dit jaar de poffertjeskraam, én de mogelijkheid op de binnenplaats van de kerk een heerlijke portie poffertjes te eten!

De Jaarmarkt Oud Velsen en het Rondje om de Engelmunduskerk beginnen om 10:00 uur. De opbrengst is helemaal voor het onderhoud van dit bijzondere monument.