Verhalenbank plek voor samenkomst in Velserbroek

Verhalenbank plek voor samenkomst in Velserbroek

Een plek voor samenkomst, verbinding en inspiratie.. daar staat de verhalenbank in Velserbroek voor. Ardy Blok kreeg het idee voor dit bankje in de lockdown periode, toen er veel mensen vereenzaamden. Het mozaiekbankje werd deze zomer met veel enthousiasme gemaakt door vrijwilligers. Afgelopen woensdag 14 september werd het bankje officieel onthuld in het Promenade Park.

Initiatiefneemster Ardy was geïnspireerd door andere mozaïekbankjes die ze zag in Noord-Groningen. De bankjes daar werden opgericht als een symbool voor saamhorigheid. “Dat kunnen we ook in Velserbroek goed gebruiken,” dacht ze toen.

In december werd het burgerinitiatief goedgekeurd, en nu minder dan een jaar verder, is het bankje er dan. Tijdens de zomer werd er met man en macht aan het bankje gewerkt. Er werd drie maanden lang, vijf dagdelen per week gemozaïekt. Geen probleem als je geen ervaring had, de kneepjes van het vak kreeg je uitgelegd.

Bijna 60 vrijwilligers hebben meegewerkt, waaronder mensen van Stichting BuitenGewoon, scholieren en enthousiaste buurtbewoners. Maar ook kwamen er spontaan mensen langs om een dagje te helpen. Tijdens het werken aan de bank, raakten de vrijwilligers al direct met elkaar in contact. In de eerste bouwfase werd het beoogde doel al direct voldaan.

Ardy is super trots op alle vrijwilligers die meewerkte, en dankbaar voor de vele sponsoren die betrokken waren. Ze hoopt voornamelijk dat inwoners geïnspireerd raken door de bank, en het als ontmoetingspunt zal fungeren.