Telstar vecht manhaftig terug na zwakke start

Telstar vecht manhaftig terug na zwakke start
© RTV Seaport / Dennis Gouda

Velsen-Zuid. Een zwaarbevochten puntje uit tegen Jong Ajax, een smadelijke 0-5 nederlaag thuis tegen P.E.C. Zwolle en een toch wel bemoedigende 2-1 nederlaag bij Willem 11. Drie, in zekere zin, identieke wedstrijden waarin Telstar aanvallend te weinig kansen afdwong. Tegenstander Helmond Sport eindigde vorig eerloos als hekkensluiter, verdubbelde van de zomer het budget en trok een blik nieuwe spelers open die hun sporen meer dan verdiend hebben in de KKD divisie. Een van hen, Tom Beugelsdijk, moest eerst nog even een straf uitzitten vanwege zijn gokgedrag, maar de stoere Hagenees was vrijdag weer speelgerechtigd. De Helmonders tonen weliswaar sportieve ambities maar na drie rondes staat bij hun de teller nog steeds op nul punten. Er zat dus de nodige spanning op het duel voor beide rivalen. Deze week werden nog eens twee spelers uit Duitsland en Noorwegen toegevoegd aan de selectie. Het kan niet op in Helmond. 

Griek tekent in Velsen-Zuid

Telstar zat ook niet stil en sloeg een week voor de deadline toe op de spelersmarkt en voegde de Griek Christos Giousis toe aan de selectie. Een 23-jarige trefzekere spits uit de beloften van AEK Athene. Vrijdag was hij nog niet speelgerechtigd verklaard, mogelijk dat hij a.s. donderdag thuis tegen De Graafschap zijn debuut kan maken.

Telstar beloont zich na sterke 2e helft

Telstar oogde slordig de eerste 20 minuten, al kon Glynor Plet al na 24 seconden de score openen toen hij van dichtbij een afdraaiende voorzet van links licht beroerde en de bal tegen de voet van de keeper zag belanden. Het veldspel oogde traag, voorspelbaar, zonder enig tempo, ondanks 68% (!)  balbezit voor rust De gasten oogden frisser en zagen hun spits Martijn Kaars op het kwartier alleen op Ronald Koeman Jr afgaan en die redde bekwaam met goed voetenwerk. Een paar seconden na zijn fraaie redding combineerde Helmond Sport knap door de Telstar -defensie heen en kon Bryan van Hove de openingstreffer aantekenen. Telstar schrok van de achterstand, nam gaandeweg het duel in handen maar moesten tot 45+2 wachten tot de gelijkmaker viel. Debutant Tom Beugelsdijk, met geel op zak,’’ verslikte” zich in een dieptepass  van Cain Seedorf en Koen Blommestijn pakte het presentje dankbaar uit;1-1. Wat er in de rust is gezegd door  Mike Snoei laat zich raden want vanaf de eerste bal omwenteling na rust nam Telstar het heft in handen en had alleen de laatste  vijf minuten iets te duchten van de nog puntloze en ambitieuze Brabanders die met al die nieuwe spelers nog geen eenheid vormen met vaste spelpatronen. De beslissing viel na 20 minuten. Mitch Apau ging op avontuur en werd door de linker vleugelverdediger van de gasten licht getoucheerd. Strafschop oordeelde leidsman Eijgelsheim. Dat karweitje kun je met een gerust hart overlaten aan Glynor Plet die onberispelijk raak knalde;2-1. Het werd nog even billenknijpen maar toen na vier minuten blessuretijd het laatste fluitsignaal klonk, was daar weer eens  Tina Turner met die overbekende hit’’ We are simply the best’’

Hans Akkerman