Gemakkelijker reizen met de bus door Velsen

Gemakkelijker reizen met de bus door Velsen

Deze week heeft het OV in de regio Velsen een nieuwe in- en uitcheck methode voor de bus. Het is nu mogelijk om met uw betaalpas, creditcard en mobiel met het openbaar vervoer te gaan. Een buskaart of OV chipkaart hebben of er één kopen bij het instappen is niet meer nodig. Velsen is één van de eerste regio’s die dit heeft en later wordt dit systeem ook uitgebreid naar andere plekken in Noord-Holland.

U mocht het mogelijk al opgevallen zijn als u recent met de bus heeft gereisd, dat het nu mogelijk is om op verschillende manieren te kunnen inchecken. Connexxion brengt een nieuwe manier om met het OV weg te gaan, gemakkelijk en simpel kan men nu gewoon via hun betaalpas of creditcard in- en uitchecken. Vooraf aanmelden is niet nodig. Reden voor deze verandering is zodat mensen zomaar de bus kunnen nemen en verder niet hoeven na te denken over hun OV kaart.

De OV-chipkaart wordt dus opgevolgd door reizigers zelf te laten bepalen hoe zij willen betalen. In- en uitchecken met een telefoon is helemaal mogelijk, zolang de telefoon een contactloos betalen functie heeft. Daarnaast wordt ook een nieuwe app geïntroduceerd, OVpay. Als er een keer gereisd is met betaalpas en/of creditcard, kan de gebruikte bankrekening aan de app worden gelinkt en is het mogelijk om in één oogopslag de reisgeschiedenis en -kosten in te zien.

Bang zijn dat de OV-chipkaart al binnenkort verdwijnt, is niet nodig. Zolang dit nieuwe systeem nog niet door heel Nederland is ingevoerd en vlekkeloos werkt blijft de OV-chipkaart in werking. Ook studenten die vol gebruik maken van het “Studentenreis-product” hoeven zich geen zorgen te maken, in de toekomst zal dit simpel gekoppeld gaan aan je bankrekening.

Mocht u meer informatie willen over in welke regio’s het al mogelijk om zonder OV kaart te kunnen reizen dan kunt u terecht op ovpay.nl/

Zondag 28 augustus omstreeks 11:40 uur legt een woordvoerder van de Connexxion meer uit over hoe het allemaal werkt in een live radio interview. Luister mee via 107,8 FM of rtvseaport.nl/live-radio.