Veel publiek naar jaar- en vrijmarkt

Veel publiek naar jaar- en vrijmarkt

De Jaarmarkt Santpoort is qua bezoekersaantallen één van de grootste evenementen uit het Dorpsfeest Santpoort. Samen met de kindermarkt trekken de ruim 150 kramen elk jaar duizenden bezoekers. Naast de jaarmarkt en de vrijmarkt, konden bezoekers vrijdagmiddag ook genieten van de pony- en paardenkeuring en de Stepcontest. Vanavond gaat het dak van de tent er vanaf op de Weyman weide. Daar wordt een feestje gebouwd tijdens de seniorenavond.

Organisator Charlotte licht toe dat er bij de samenstelling van de jaarmarkt vooral gekeken werd naar unieke, creatieve artikelen, het liefst van lokale ondernemers. Charlotte: “Wij wilden na 2 jaar weer met een gevarieerd aanbod komen, zodat wij de best bezochte braderie van de regio blijven.”

Naast de jaarmarkt, gaat er niets boven een ouderwets gezellige rommelmarkt! De kinder-vrijmarkt is bedoeld voor kinderen zodat zij nog wat centjes kunnen verdienen voor de kermis, maar is uitgegroeid tot een grote jaarlijkse publiekstrekker.

Pony- en paardenkeuring
Vanaf 9 uur tot 14 uur werd de grootste amateurkeuring van Nederland gehouden! Van kleine pony’s tot grote paarden, bijzondere rassen en veteranen, ze kwamen allemaal voorbij op de Weyman weide. De paarden werden allemaal op hun mooist gepresenteerd.

Chilli SchaatsLab Summer Step Series
Wegens het succes van vorig jaar en dankzij financiële steun van Zomerpret van de Gemeente Velsen, stond op de vrijdagmiddag het Stepcontest opnieuw op het programma. Onder leiding van de gecertificeerde instructeurs Gio en Max van Stepschool Nederland kregen kids van 6 t/m 16 jaar basislessen stuntsteppen. Stuntsteppen gaat over doorzettingsvermogen, zelfvertrouwen, je grenzen verleggen, vallen en opstaan en plezier hebben.

Seniorenavond
Vanavond gaat het dak van de tent er vanaf op de Weyman weide. Daar wordt een feestje gebouwd tijdens de seniorenavond. Dit jaar wordt entertainment verzorgd door The Right Swipes, een 6-koppige discoband die het feestje bouwt met bekende dansbare hits van vroeger en nu. De benen gaan absoluut van de vloer! Rond 22.00 uur zal lokale bekendheid Dennis Sintenie samen met de band een gastoptreden verzorgen.