Mart Hoogkamer komt dit weekend tóch naar IJmuiden

Mart Hoogkamer komt dit weekend tóch naar IJmuiden

Afgelopen week was er onrust in IJmuiden rondom het geplande optreden van Mart Hoogkamer. De zanger, bekend van de zomerhit ‘Ik ga zwemmen in Bacardi lemon’, moest namelijk vanwege een neusholte ontsteking verschillende optredens afzeggen. Maar fans van de zanger hoeven zich geen zorgen te maken over het optreden op het Kennemerplein, de organisatie van het Zomerfestival heeft inmiddels bevestiging gekregen dat hij zondag 24 juli gewoon op het podium staat tijdens ‘Vrienden van Zomerfestival .IJmuiden’.

“Het was tot gisteren spannend of hij zou komen,” vertelt Remco Glas, één van de organiserende vrijwilligers van het Zomerfestival .IJmuiden. De zanger moest wegens gezondheidsproblemen verschillende optredens afzeggen. Hij heeft neusholte ontsteking en kan daardoor niet zingen. “Gisterenmiddag kreeg ik het verlossende telefoontje: hij gaat vanaf dit weekend weer optreden.”

Het ‘Vrienden van Zomerfestival .IJmuiden’ optreden vormt zondagavond de afsluiting van het zomerfestival. Naast Mart Hoogkamer staan DJ Franky B, René Karst, Jeroen van der Boom en DJ Jean op het podium. Tickets zijn nog verkrijgbaar via zomerfestivalijmuiden.nl

Luister hier naar de toelichting van Remco Glas tijdens radioprogramma De Cultuurtafel op RTV Seaport