Shocking Blue in de Flashback Party Special

Shocking Blue in de Flashback Party Special

De Nederlandse rockband Shocking Blue uit Den Haag waren in de jaren 60 en 70 zeer succesvol
Het is precies 52 jaar terug dat Venus van Shocking Blue in 1970 op de eerste plaats van de Billboard Hot 100 in Amerika wist te scoren. Venus werd wereldwijd een grote hit die meerdere keren is gecoverd door verschillende artiesten. Op dinsdagavond 19 juli is in de Flashback Party Special een concert van Shocking Blue uit 1971 in Tokyo terug te luisteren op RTV Seaport radio.

Robbie van Leeuwen richtte in 1967 de Shocking Blue op samen met Klaasje van der Wal, Cor van Beek en Fred de Wilde. Met deze bezetting scoorde de band in 1968 de eerste hit Lucy Brown Is Back In Town. In datzelfde jaar 1968 ontmoette Shocking Blue manager Cees van Leeuwen op een feestje, Mariska Veres, die op dat moment nog in een andere band zong. Niet lang daarna( in 1968) nam ze de plaats in van Fred de Wilde en werd Send me a Postcard Darling een hit voor Shocking Blue samen met Mariska.

Op dinsdagavond 19 juli 2022 van 20 tot 21 uur in de Flashback Party Special kan je luisteren naar een concert van de Shocking Blue opgenomen op 28 juli 1971 in Tokyo Kouseinenkin Hall, Japan.