Zwem4daagse spetterend feest

Zwem4daagse spetterend feest
© Aangeleverd

In de week van 4 t/m 8 juli 2022 vond bij zwembad De Heerenduinen de 32e editie van de jaarlijkse Zwem4daagse plaats. De hele week stond in het teken van banen zwemmen en andere activiteiten in en rondom het zwembad. In de loop van de week hebben ruim 870 fanatieke zwemmers een medaille verdiend.

Volleyballen, dansen, popcorn
Gedurende de zwemweek waren er verschillende activiteiten. Elke avond was er volleybal onder leiding van volleybalvereniging Smashing Velsen. Er kon ook volop gedanst worden met Kunstform Velsen, het Twirlteam van Soli en Dans-/balletstudio Jolein maakte er ook een feestje van. Op maandag gaf Stichting Welzijn kickboks clinics en woensdag stond ‘bumperball’ op het programma. Maar had je daar na het zwemmen geen zin meer in, dan was er ook nog de mogelijkheid om je te laten schminken, te knutselen of lekker popcorn te eten. Op vrijdagavond heeft de brandweer de zwemmers verrast met een bezoek. Twee brandweerwagens stonden geparkeerd op de ligweide zodat geïnteresseerden een kijkje konden nemen in de wagen. Ook konden zij natuurlijk terecht met allerlei vragen.

Medaille en fruit
De medailles konden vanaf donderdag worden opgehaald. Naast de medaille kregen de deelnemers een gezond stuk fruit, dat werd gesponsord door Albert Heijn IJmuiden. Met het mooie weer was het de hele week heerlijk vertoeven in het zwembad. Wij kijken terug op een gezellig en geslaagde zwem4daagse. Sportloket Velsen bedankt alle vrijwilligers die het medemogelijk hebben gemaakt om de Zwem4daagse 2022 tot een succes te maken en in het bijzonder de vrijwilligers van VZV, de OIG-IHD en WVIJ.

Volgend jaar weer meedoen? De Zwem4daagse is dan van 10 t/m 14 juli 2023!

Ben je na het meedoen besmet met het zwemvirus en wil je geen jaar wachten? Het buitenbad is de gehele zomer geopend van 10:00-17:00 uur. Bekijk ook eens het aanbod van de verenigingen die actief zijn in zwembad De Heerenduinen. De verenigingen hebben elk een eigen specialisatie naast het geven van zwemonderwijs. Zo kan je voor waterpolo terecht bij Velser Zwemvereniging, voor reddend zwemmen meld je je aan bij de IJmuider Reddingsbrigade, persoonlijke records verbreken doe je bij Watervrienden IJmuiden en duiken kan bij Duikteam IJmond.