Earth & Fire in de Flashback Party Special

Earth & Fire in de Flashback Party Special
©RTV Seaport

De Nederlandse band Earth & Fire startte in 1967 met het maken van popmuziek en progressieve  rock. De bekendste leden van de band waren Jerney Kaagman (zang), Cees Kalis (drums) en de tweelingbroers Gerard (keyboards) en Chris Koerts (gitaar). In deze formatie brak de band door met de single Seasons (1970),  geschreven door Golden Earring gitarist en -zanger George Kooymans. 

Earth & Fire stopte in 1982. Vanaf eind 2002 was Jerney Kaagman vier seizoenen lang één van de spraakmakende juryleden in het TV-programma Idols.

Op dinsdag 28 juni 2022 is van 20 tot 21 uur in de Flashback Party Special een live-concert van Earth & Fire te beluisteren, dat is opgenomen door een Roady van de band op 11 augustus 1973 in het voormalige jongerencentrum de PEN in IJmuiden. (bekend als het Witte Theater aan de Kanaalstraat)

Luister mee via 107,8 FM of rtvseaport.nl/radio. Of kijk via de webcam mee op TV Ziggo kanaal 37 of KPN 1490.