Mike Snoei gelooft in Telstar

Mike Snoei gelooft in Telstar
© RTV Seaport / Dennis Gouda

Een paar weken geleden pas sloot Telstar een teleurstellend seizoen af met een zeer magere 19e plek. Maar nieuwe ronde, nieuwe kansen. Andries Jonker vertrok na drie sportief, wisselvallige seizoenen en in de persoon van Mike Snoei vond Telstar een een toch wel verrassende opvolger. Van veertien spelers liep het contract nog door en dus er wordt nog gezocht naar een aantal (geroutineerde) krachten om de selectie op peil te brengen. Rashaan Fernandes verdiende een transfer naar eredivisionist Go Ahead Eagles en Sven van Doorm, goed voor ruim 100 duels, vond vorige week in Eindhoven een nieuwe uitdaging. Gyliano van Velzen, Roscello Vlijter en Jip Molenaar kwamen niet voor op de selectielijst.

Op proef

Acht spelers op proef hadden zich aangesloten bij de rest van de selectie. Keeper Joey Houweling ( Jong Utrecht), Lionel Miguel ( F.C. Emmen), Giovanni Büttner ( Top Oss), Jonathan Berrio ( De Graafschap),  Quinten van den Heerik ( P.E.C. Zwolle), Rohat Agca ( Heracles), Jorginho Soares ( A.S.W.H.) en keeper Baboucarr Gaye ( F.C. Rot-Weiss Koblenz en international van Gambia) Daarnaast een weerzien met ‘’verloren zoon’’ Anass Najah die maandag meetrainde in Velsen-Zuid.

Gerekt en gestrekt

Er werd gerekt, gestrekt, in zeer kleine ruimtes positiespelletjes  uitgevoerd en aan het eind driftig gecombineerd  in kleine groepjes. Een twintigtal die hard Telstar-supporters hadden een plekje gevonden op de hoofdtribune. ’’Die Miquel van Emmen is een goeie hoor. Hij speelde aanvankelijk veel maar raakte later zijn ‘’plekkie’’ kwijt aan die Zuid-Amerikaan,’’ wist Leo Driessen, voetbalcommentator en radio RTV Noord Holland te melden. Een andere supporter ergerde zich enigszins aan het grijze trainingsoutfit.’’  Als het maar geen grijze muizen seizoen wordt?, verzuchtte de fan met een toch wel een ironische ondertoon.

Mouwen opstropen

Mike Snoei liet voor de camera van de regionale tv-zender weten veel zin te hebben in zijn tweede periode bij Telstar.’’ Het begin is prima, de spelers maakten een gretige indruk. Ik heb ze duidelijk gemaakt dat ik een voorstander ben van duurzaamheid, dus we bouwen gedoceerd op. Natuurlijk heerste er afgelopen seizoen wat negativisme rond de groep vanwege de magere resultaten. Ik heb mij echter door veel mensen rond de club laten overtuigen dat er stappen zijn gezet. We hebben nu een schaduwteam, een onder 18 en 16- selectie en een vrouwen selectie. Dat is toch een enorme positieve ontwikkeling. Natuurlijk zal het vlaggenschip beter moeten gaan presteren. Daarom zoeken we nog wat naar jongens die de mouwen opstropen, weten wat er gevraagd wordt in de KKD-competitie en dus die typische IJmuidense mentaliteit van hard werken  uitstralen op het veld. Niet zo gek met TATA Steel en de vishal vlak om de hoek. ‘’

A.S. zaterdag kruist Telstar in een drieluik, net als een jaar terug, de degens met de buren van V.V. IJmuiden en IJVV Stormvogels.  Aanvang: 16.00 uur. Dinsdag 5 juli om 20.00 uur komt Telstar uit tegen de kersverse tweede divisionist F.C. Lisse. Plaats van handeling: het BUKO-stadion.

Hans Akkerman