Veiling brengt 43.000 euro op voor KiKa

Veiling brengt 43.000 euro op voor KiKa
Het overhandigen van de cheque. Achteraan Jim Iskes en Ben Vermeer, vooraan Helen Walker, Judith Nieborg en Kitty Mam. ©Friso Huizinga

Het tweede vaatje Hollandse Nieuwe, dat na het eerste vaatje in Scheveningen traditiegetrouw wordt geveild in IJmuiden bij Brasserie & Restaurant De IJmond, heeft dinsdagavond 43.000 euro opgeleverd. Dat is hetzelfde bedrag als vorig jaar.

Dinsdagmiddag was het tweede vaatje per helikopter onderweg te zijn naar IJmuiden. Klokslag 17.00 uur landde de helikopter, geregeld door plaatselijke ondernemer Henk van der Valk, op het parkeerterrein bij het horecabedrijf. Aan boord Judith Nieborg met het felbegeerde tweede vaatje Hollandse Nieuwe.

Tientallen ondernemers en directeuren waren in De IJmond aanwezig om te bieden op het vaatje nieuwe haring. Veilingmeester Mieke van der Kolk hanteerde het zogenaamde Amerikaanse systeem. Daarbij is geen sprake van een hoogste bieder, maar worden alle bedragen bij elkaar opgeteld. Daarmee is de opbrengst van het tweede vaatje dankzij de gulle bijdragen van het lokale bedrijfsleven werd maar liefst 43.000 euro opgehaald voor Stichting Kinderen Kankervrij (KiKa)