Zin in een avondje Niets?

Zin in een avondje Niets?

Op zaterdag 18 juni spelen twaalf amateurspelers van Theaterwerkplaats Haarlem de voorstelling Ginnungagap: Het Grote Niets, in een poging om het ‘niets’ te omvatten. Het is een voorstelling waar feitelijk niets te halen valt, en tegelijkertijd misschien daarom juist alles. Voorzitter van de vereniging Linde van Tienen lichtte afgelopen donderdag samen met speler Lotte de voorstelling toe bij radioprogramma de Cultuurtafel.

Samen met theatermaker en -docent Merijn van Beusekom wagen de spelers een oprechte poging om het niets te duiden. Wat betekenen wij als klein mens in een heelal dat zo onbeschrijfelijk groot is, dat we het niet eens kunnen bevatten? Wat betekent het om ‘niets’ te doen? Merijn vertelt: “Al vrij snel bleek dat er uit ‘niets’ heel veel voortkomt! Dat merkte ik al tijdens de voorbereiding van de repetities. Er kwamen zoveel beelden en ideeën in me op, dat ik gelijk wist dat er juist veel uit te halen was. Het is dus absoluut niet saai. Sterker nog: het is een veelvoud aan dingen die ontstaan en tevoorschijn komen.”

Over Theaterwerkplaats Haarlem
Theaterwerkplaats Haarlem is een theatervereniging voor volwassenen die willen spelen. De groep is heel divers met leeftijden variërend in jong en oud. Er worden zowel projecten voor beginners als gevorderden georganiseerd, en eens in de zoveel maanden speelt een groep een presentatie of voorstelling voor publiek. Daarnaast zoeken de leden elkaar op om samen voorstellingen te bezoeken en deze naderhand met elkaar te bespreken.

Er worden zaterdag twee voorstelling gehouden, eentje om 16.00u en om 20.00u in de Schuur in Haarlem. Tickets kunnen besteld worden via de website van de Schuur.

Afgelopen donderdag waren Linde en Lotte van de Theaterwerkplaats te gast bij radioprogramma De Cultuurtafel. Ze gingen met presentator Cees Min en in gesprek over de voorstelling en over ‘het grote niets’. Luister hier de volledige uitzending terug.