Strandprutsers hengelen geld binnen voor Kika

Strandprutsers hengelen geld binnen voor Kika

Op 18 juni organiseert een groep enthousiaste zoutwatervissers, de Strandprutsers, een unieke visdag voor kinderen. De dag is ingevuld met visactiviteiten, spelletjes en gezelligheid. Bovendien wordt er via een sponsoractie geld opgehaald voor Stichting KiKa. Er is nu al ruim vijftien duizend euro opgehaald, nog voor de KiKa dag is begonnen.

De Strandprutsers is een groep van 14 enthousiaste zoutwatervissers, die op een gezellige manier met elkaar vissen. De vissers doen niet mee aan wedstrijden, maar genieten samen laagdrempelig van het buiten zijn en vissen. De groep heeft de handen ineen geslagen om geld op te halen voor KiKa.

De actie draait om het genieten van de buitenlucht, zo legt een woordvoerder van de Strandprutsers het uit. De vissers willen allereerste de jeugd achter computerschermen vandaan krijgen en motiveren om naar buiten te gaan. Bovendien wordt er geld opgehaald voor KiKa zodat jeugd met deze ziekte ook weer gezond naar buiten kan.

Vanaf 12 uur tot 15 uur wordt er met maximaal 50 (gezonde) kinderen gevist. Alle kinderen moeten begeleid worden door een ouder. Als deelnemers niet de materialen hebben om te vissen, kan dat ook door de visgroep geregeld worden. Er is een sponsoractie voor gevangen vis, en een spellencircuit voor jong en oud. Ook omstanders kunnen dus meedoen aan de actie!

Het geld ophalen gebeurt op diverse manieren en de kinderen die mee vissen zoeken zelf sponsors die hun op basis van deelname sponsoren. Deze week staat het reeds opgehaalde bedrag op ruim €15000,- en dit bedrag loopt nog op.

Geïnteresseerd? Aanmelden kan via strandprutserkikadag@gmail.com

Locatie: Langs het Noordzeekanaal in Velsen-zuid. Navigatie: Velserdijk 18.