Fietstocht met gemeenteraad in Zee- en Duinwijk

Fietstocht met gemeenteraad in Zee- en Duinwijk

Bericht door mediapartner NH Nieuws
Het wijkplatform van de Zee en Duinwijk in Velsen heeft het afgelopen weekend meerdere fietstochten georganiseerd voor de nieuwe gemeenteraad. Op deze manier worden de raadsleden bijgepraat over de problemen die er spelen en de oplossingen die het wijkplatform de afgelopen jaren heeft weten te realiseren. 

Alex van de Molen van het wijkplatform is verheugd met de opkomst tijdens een van de fietstochten als we hem spreken op vrijdagmiddag. “Ik vind het heel leuk dat de gemeenteraadsleden ingegaan zijn op onze uitnodiging om de wijk beter te leren kennen. En ook dat ze zien, met name de nieuwen in de raad,  de problemen die in onze wijk spelen.”

Mevrouw Westerwal woont in de wijk en deelt haar grootste zorg met de raadsleden. Iedere doordeweekse ochtend wordt ze rond 03:30 uur wakker door een vrachtwagen die moet lossen bij de supermarkt om de hoek. “Ik ben al een jaartje bezig. Het blijft maar doorgaan, het wordt niet later. 7.00 uur, daar kan ik mee dealen, maar niet met 3.45 uur.”

Taart
Na de emotionele oproep van mevrouw Westerwal zijn de raadsleden erop gebrand om hier iets aan te doen. Mevrouw Westerwal staat perplex: “Ik kan het bijna niet geloven. Ik ben al zo lang bezig, ik heb iedereen gesproken. Maar nu, nou, als het zo is, krijgen ze van mij allemaal een taart!”

Lucas Boelé van D66 Velsen durft nog geen keiharde beloftes te doen aan de bewoner. “Het blijft lastig natuurlijk. Ik gaf net al aan dat ik zelf in een winkel heb gewerkt waar deze problematiek werd ervaren. Je bent ook afhankelijk van de medewerking van dat soort supermarkten.”

Verdrietig
Voor Kitty Wolfs van Velsen Lokaal valt naast het supermarktprobleem en de drugscriminaliteit ook iets anders op tijdens de fietstour. “Sommige woningen zien er verdrietig uit. Het is toch wel zaak dat Zee en Duinwijk niet alleen gevuld wordt met mensen uit kwetsbare groepen.”

Boelé is het stellig eens met haar. “We zijn net langs een gebouw gekomen waarvan je denkt, hoe kunnen mensen hier nou wonen?”

Alex van de Molen gaat met het wijkplatform in de gaten houden of de verschillende partijen zich aan hun verkiezingsbeloftes houden.

Boelé doet ook nog een oproep aan bewoners van de hele gemeente: “Heeft u wat? Benader ons! We zijn heel benaderbaar, we zitten er in. Doe dat, zeker.”