Wegwerkzaamheden Parkweg Velsen-Zuid

Wegwerkzaamheden Parkweg Velsen-Zuid
© Google Maps

Vanaf woensdag 1 juni zijn er werkzaamheden aan de busstrook op de Parkweg te Velsen-Zuid. Het asfalt van de busbaan wordt vernieuwd en de goot wordt verbeterd, zodat het water beter weg kan stromen. Tijdens de werkzaamheden is de bushalte gesloten en is er één rijstrook dicht.

Op woensdag 1 juni start aannemer KWS in opdracht van gemeente Velsen met de werkzaamheden. Deze duren tot en met woensdag 8 juni. Het asfalt wordt vervangen omdat het niet meer van goede kwaliteit is. Aan sommige kanten begint het af te brokkelen en ontstaan er gaten. De aannemer gaat een nieuwe laag asfalt aanleggen en de goot herstellen voor een betere afwatering. Daarnaast komen er nieuwe detectielussen voor de verkeerslichten en de markering wordt opnieuw aangebracht.

De bushalte aan beide kanten van de Parkweg is gedurende alle werkzaamheden afgesloten. Connexxion adviseert om een halte eerder in- of uit te stappen. Voor ander wegverkeer blijft er ten alle tijden één rijstrook beschikbaar. In het weekend zullen beide rijstroken richting de A22 open zijn.