Tachtigste editie Krinkels Pim Mulierloop

Tachtigste editie Krinkels Pim Mulierloop
© RTV Seaport / Ton van Steijn

Op zondag 22 mei was er feest bij AV Suomi! De Santpoortse atletiekvereniging organiseerde de tachtigste editie van de Krinkels Pim Mulierloop. Alles werd uit de kast gehaald om de deelnemers extra in het zonnetje te zetten voor deze jubileum editie van het hardloopevenement.

Het hardloopevenement bood 4 mooie routes rond en door het prachtige Nationaal Park Zuid-Kennemerland en over Landgoed Duin & Kruidberg. Voor de jeugd was er een speciale route van 1,2 km. Daarnaast waren de tochten 5, 10, en 16,1 kilometer. Bij de atletiekbaan van Suomi zelf barste het verder van de muziek, spelletjes en activiteiten voor de kids.

Verschillende bekende Velsenaren werden uitgenodigd om een startschot en de prijsuitreiking te verzorgen. Zo was Olympiër en AV Suomi-lid Jochem Dobber gevraagd om het startschot van de 5km te verzorgen. Ook deelde hij medailles uit bij de jeugdwinnaars.