Transporteurs uit IJmond lanceren nieuw Platform Samenwerven.nl

Transporteurs uit IJmond lanceren nieuw Platform Samenwerven.nl
© Consolid

Negen toonaangevende transportbedrijven uit de IJmond lanceren een nieuw gezamenlijk platform voor werving. Het platform wordt gelanceerd onder de naam: IJmond.Samenwerven.nl. Het is voor het eerst dat bedrijven samenwerken om personeel voor de regionale transportsector te werven.

Bedrijven Braaij Transport, Buko Transport, Detailresult, IJTG Logistics, J.W.J Rumping en Zonen, Middelkoop Beverwijk, Stet Heemskerk, Schavemaker Logistics & Transport en Van den Boogaard hebben allemaal openstaande vacatures. Het tekort aan chauffeurs en medewerkers is zo nijpend dat de partijen de handen ineen slaan om meer impact en zichtbaarheid te creëren. Uitzendorganisatie Consolid is gekozen om het platform te realiseren en te beheren. Het initiatief is mede mogelijk gemaakt door financiële steun vanuit het Herstelfonds van Gemeente Beverwijk.

Naast hun individuele inspanningen om personeel te werven besloten zij om meer impact te creëren door gezamenlijk voor de regio te gaan werven. Zij vonden in Consolid de juiste partner om het Platform IJmond.Samenwerven.nl te beheren. Consolid is meer dan 30 jaar gespecialiseerd in detachering en opleiden van mensen die onder andere in de transport en logistiek werken en was bereid mee te investeren omdat de IJmond een belangrijke groeiregio is.

Op het platform IJmond.Samenwerven.nl staan de vacatures van alle aangesloten bedrijven. Ook hebben zij hun eigen bedrijfspagina waarop zij zichzelf voorstellen aan de bezoeker op de website die mogelijk geïnteresseerd is in een baan in de transportsector.