Vissenloop wordt groot wandelfeest

Vissenloop wordt groot wandelfeest

Als wandelliefhebber mag je de zesde editie van de Vissenloop op zaterdag 21 mei niet missen! Ter gelegenheid van de opening van Zeesluis IJmuiden lopen verreweg de meeste deelnemers over de grootste zeesluis ter wereld. Iedereen die meedoet ontvangt een unieke herinnering waarbij de bekende tekening van Eric J. Coolen centraal staat. In het centrum van IJmuiden worden de lopers feestelijk onthaald met muziek en vis. Bovendien gaat opbrengst van de Vissenloop net als ieder jaar naar KWF Kankerbestrijding.

Start bij Telstar
Door de koppeling met de opening Zeesluis IJmuiden, waar in januari geen publiek bij aanwezig mocht zijn vanwege de coronamaatregelen, hebben verschillende partijen de handen ineen geslagen. De Vissenloop werkt samen met Citymarketing Velsen en BIZ Centrum IJmuiden om er een uniek wandelfeest van te maken. Zo vindt de Vissenloop eenmalig plaats op zaterdag en wordt er gestart bij het BUKO Stadion in Velsen-Zuid. De organisatie verwacht tussen de 2.000 en 2.500 deelnemers.

Elektrische pont
Lopers van de 10, 15, 20, 25, 30 of 40 kilometer steken eerst het Noordzeekanaal over met de nieuwe elektrische pont. Tijdens het wachten op de pont aan de zuidkant van het kanaal geeft GVB uitleg over de verduurzaming van de vijf Noordzeekanaalponten. Het Sluis Haven Informatiepunt (SHIP) is tijdens de Vissenloop geopend voor iedereen die meer wil weten over de bouw van de grootste zeesluis ter wereld. Bovendien vertoont Citymarketing met een groot scherm hoe veelzijdig de gemeente Velsen is.

Muziek onderweg
Onderweg wordt op meerdere plekken muziek gemaakt. Bij SHIP worden de deelnemers onthaald door het Amusementskoor Velsen en DJ Bart, op de Kop van de Haven speelt New Harbour Winds en bij de Theeschenkerij staan De Delta Singers. Op het terras bij Snackbar Pontplein is live entertainment van Second Opinion en een DJ. Bij Natuurspeeltuin Zeewijk draait Fulco de Vente gezellige plaatjes.

Feest in Centrum IJmuiden
BIZ Centrum IJmuiden, de grootste winkeliersvereniging in de gemeente Velsen, zorgt tussen het Marktplein en Plein 1945 voor een groots onthaal van de wandelaars. Er zijn optreden van lokale artiesten, de winkeliers bieden leuke koopjes aan op meer dan 30 kramen en sponsors van de Vissenloop delen gebakken vis en haring uit aan de deelnemers. Tot slot is er op de Lange Nieuwstraat 785 een verkoopexpositie van fotograaf Ed Geels waarvan een deel van de opbrengst naar KWF gaat.

Opbrengst voor KWF
De opbrengst van de Vissenloop gaat net als ieder jaar naar KWF Kankerbestrijding. Fred van Dam, voorzitter van de Vissenlooporganisatie: “Meedoen aan de Vissenloop werkt verbindend, is heel gezellig en natuurlijk gezond. Bovendien steun je ook nog eens KWF als je meeloopt. Inmiddels is het evenement ook over de gemeentegrenzen bekend. Meer dan de helft van de deelnemers komt van buiten Velsen. Het is dus ook een mooie promotie voor onze gemeente!”