Wegafsluitingen Velsertunnel en Wijkertunnel vanwege werkzaamheden

Wegafsluitingen Velsertunnel en Wijkertunnel vanwege werkzaamheden
©RWS

In de maand mei voert Rijkswaterstaat onderhoud uit aan trajecten van de Velsertunnel en de Wijkertunnel. Gedurende deze werkzaamheden zijn er verschillende afsluitingen en omleidingen rondom knooppunt Velsen.

Vrijdag 6 mei – maandag 9 mei: volledige afsluiting Wijkertunnel
In het weekend van 6 tot 9 mei vernieuwt Boskalis in opdracht van Rijkswaterstaat het asfalt tussen knooppunt Velsen en knooppunt Beverwijk. De Wijkertunnel is tafgesloten in beide richtingen van vrijdag 6 mei 21.00 uur tot maandag 9 mei 05.00 uur.

Omleidingen
Verkeer wordt ter plaatste met behulp van gele borden omgeleid.

  • Verkeer tussen Alkmaar en Haarlem in beide richtingen via de A22 (Velsertunnel);
  • De directe toerit vanuit Velsen-Noord / Beverwijk richting Haarlem via de A22 is dicht. Verkeer richting Haarlem wordt omgeleid via Alkmaar om vervolgens te keren bij afrit 9 Heemskerk.
  • Verkeer vanuit Beverwijk-Oost / Noorderweg richting Haarlem wordt omgeleid via de A9 richting Alkmaar, om vervolgens te keren bij afrit 9 Heemskerk en via de A22 naar Haarlem te reizen.
  • De toerit vanaf de N202 en de A208 is afgesloten. Verkeer vanuit IJmuiden/Velsen/Haarlem richting Alkmaar reist via knooppunt Rotterpolderplein over de A9 naar de A22.

De extra reistijd bedraagt 10 tot 30 minuten.

Maandag 9 mei en dinsdag 10 mei: Nachtafsluiting Velsertunnel
Vervolgens is er in de nacht van maandag 9 op dinsdag 10 mei en van dinsdag 10 op woensdag 11 mei een wegafsluiting bij de Velsertunnel. De tunnel is in zuidelijke richting afgesloten tussen 20.00 en 05.00 uur. Verkeer wordt omgeleid via de calamiteitenboog naar de Wijkertunnel. De extra reistijd is daar ongeveer vijf minuten.

Vrijdag 13 mei – maandag 16 mei: afsluiting Wijktertunnel in fases
In het weekend van 13 tot en met 16 mei vernieuwt Boskalis de voegovergangen in de Wijkertunnel. De tunnel wordt tijdens deze werkzaamheden in verschillende fases afgesloten:

  • Vrijdag 13 mei 21.00 uur tot zondag 15 mei 07.00 uur: Wijkertunnel afgesloten richting Haarlem. De directe toerit vanuit Velsen-Noord / Beverwijk richting Haarlem via de A22 is dicht. Verkeer richting Haarlem wordt omgeleid via Alkmaar om vervolgens te keren bij afrit 9 Heemskerk.
  • Zaterdag 14 mei 21.00 uur tot maandag 16 mei 05.00 uur: Wijkertunnel afgesloten richting Alkmaar. De toerit vanaf de N202 en de A208 is afgesloten. Verkeer vanuit IJmuiden/Velsen/Haarlem richting Alkmaar reist via knooppunt Rotterpolderplein over de A9 naar de A22.

Advies
Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers hun reis voor te bereiden met behulp van rws.nl/werkzaamheden en de gele borden te volgen die de omleidingsroutes aangeven.