Vrijheidstocht door woonkernen Velsen

Vrijheidstocht door woonkernen Velsen

Dit jaar werd er groots uitgepakt tijdens bevrijdingsdag. Want eindelijk kon het weer! Bevrijdingsdag werd gevierd met een optocht die door alle woonkernen van Velsen ging. De gebruikelijke fakkeltocht werd dit jaar begeleid door wagens van Keep Them Rolling en ging door alle woonkernen van Velsen.

De tocht startte in Velserbroek. Vrijheidslopers van ‘Happy Running’ brachten vanaf daar het Vrijheidsvuur, afkomstig uit Wageningen, met een fakkel naar Plein ’45. En dat ging via dezelfde route die de Canadese bevrijders 77 jaar geleden ook volgden naar IJmuiden. De lopers werden geëscorteerd door jeeps van Keep Them Rolling. De historische voertuigen kregen veel bekijks. Met de fakkel werd het Vrijheidsvuur op Plein ’45 ontstoken.

Vanaf Plein 1945, ging de tocht naar het havengebied van IJmuiden. Daar volgde een lunch bij Waasdorp met muzikale begeleiding. De volledige stoet ging over de pont op weg richting Wijkcentrum de Stek in Velsen-Noord, waar de wagens warm onthaald werden. De tocht vervolgde hierna door Driehuis naar Santpoort-Zuid en eindigde in Santpoort-Noord