Dodenherdenking weer met publiek

Dodenherdenking weer met publiek
© RTV Seaport / Dennis Gouda

Op 4 mei stond Velsen stil bij de oorlogsslachtoffers tijdens de nationale Dodenherdenking. Ook in Velsen werd er stil gestaan bij de oorlogsslachtoffers. Na twee jaar van aangepaste programma’s was er dit jaar weer ruimte voor bezoekers tijdens de herdenkingen.

Door de hele gemeente vonden er herdenkingen en kransleggingen plaats, zo ook bij het oorlogsmonument op de Wenckebachstraat, de Westerbegraafplaats en begraafplaats Duinhof in IJmuiden, begraafplaats De Biezen in Santpoort-Noord, begraafplaats en crematorium Westerveld in Driehuis en bij het oorlogsmonument op het plein 1945 in IJmuiden.

In de avond startte het programma omstreeks 18.00 uur bij plein 1945. De herdenking begon in de Burgerzaal, en na een kranslegging op Plein 1945 volgde er een stille tocht van Plein 1945 naar begraafplaats Westerveld. Daar vond de twee minuten stilte plaats, gevolgd door een speech van burgemeester Dales en een kranslegging.