5 mei weer volop feest!

5 mei weer volop feest!
Archieffoto Keep Them Rolling

De vrijheid vieren – eindelijk kan het weer! In deze roerige tijden een zaak om extra goed bij stil te staan. Er is weer een fakkeltocht. En voor het eerst in jaren zijn de voertuigen van Keep Them Rolling er weer bij. Ze rijden door alle woonkernen van de gemeente.

Zoals altijd wordt het Vrijheidsvuur naar Plein 1945 gebracht door ‘Happy Running’ (Noëlla Kieftenbelt). Zij start de fakkeltocht om 11 uur bij het Polderhuis in Velserbroek. De burgemeester zal de fakkel rond half 12 / 12 uur aannemen en op Plein 1945 het Vrijheidsvuur ontsteken. Daarna gaat de tocht met de auto’s van Keep Them Rolling door alle dorpskernen van Velsen. Let op: de jeep uit de film Zwartboek zit er ook bij!

Bij Wijkcentrum de Stek in Velsen-Noord worden door de hele dag activiteiten georganiseerd waaronder het serveren van een ‘vrijheidslunch’ van soep en pannenkoeken. Programma en aanmelden via welzijnvelsen.nl. De stoet eindigt bij café Bartje in Santpoort-Noord. Op 4en5meivelsen.nl vindt u de route precies terug.

Peter Hamersma, voorzitter Stichting 4&5 mei comité Velsen, lichtte het programma van 4 en 5 mei toe tijdens live radioprogramma Home Alone. Luister hieronder het fragment terug.