Dit kun je allemaal doen in Velsen op Koningsdag

Dit kun je allemaal doen in Velsen op Koningsdag
Foto RTV Seaport /: Chris Hoppenbrouwer

Na twee jaar aan coronabeperkingen tijdens Koningsdag, is er dit jaar weer ruimte voor festiviteiten! Door de hele gemeente Velsen worden daarom ook leuke activiteiten georganiseerd.

In IJmuiden is er een vrijmarkt verspreid over de Lange Nieuwstraat en het Velserduinplein. Daarnaast is de kermis op Plein 1945 al vanaf 10.00 uur geopend. Aan de Kennemerlaan is er vanaf 13.00 uur gezelligheid. Feestcafé Proost en Grand Cafe Cheers verzorgen samen muzikale gezelligheid met verschillende livebands en dj’s, die ’s middags spelen vanaf een buitenpodium.

Dorpsvereniging Velserbroek nodigt haar leden uit rondom het Polderhuis tussen 10.00 uur en 12.00 uur. Kinderen kunnen daar geschminkt worden. Verder is het voetgangersgebied van het winkelcentrum aangewezen voor de rommelmarkt.

In Santpoort-Noord start er om 10.00 uur een optocht bij de Naaldkerk. De tocht leidt naar het Landje van Scholz, waar er tot 20.00 uur feest wordt gevierd. Er is een gevarieerd programma met muziek, een dorpsspel, dans, toneel, bubblebal (voetbal in een grote plastic bal) en livemuziek. Ook bij Café-Brasserie de Wildeman wordt er live muziek verzorgd door de band de Strijkplank vanaf 16.30 uur.

Om 11.00 uur wordt in Santpoort-Zuid de vlag gehezen en het volkslied gezonden bij ’t Brederode Huys (naast de Dekamarkt). Daarna wordt een traditioneel glaasje oranjebitter geschonken en is er nog een gezellig samenzijn met hapjes en drankjes tot circa 12.30 uur.

Ook in Driehuis heeft de Oranjevereniging een volle dag gepland. Om 10.00 uur starten de festiviteiten met onder andere een muzikale optocht door het dorp en het heizen van de vlag. Er is een bosloop, kinderen kunnen meedoen met de ‘Kinderspelen’, en je kunt tot 14.00 uur bij de rommelmarkt snuffelen. Daarna start de muzikale namiddag met optredens van 3House DJ’s en de Local Boyzz tot 21.30 uur.

Dit bericht is opgesteld in samenwerking met mediapartner NH Nieuws.