Koningsdag in Velsen: “Heerlijk dat het weer kan”

Koningsdag in Velsen: “Heerlijk dat het weer kan”

De ochtend begon bewolkt en koud op Koningsdag 2022, maar na twee jaar coronastop mocht dat de pret tijdens de vrijmarkt op de Lange Nieuwstraat in IJmuiden niet drukken. Er werden goede zaken gedaan en jong en oud hadden plezier. In de loop van de dag trok het zonnetje door en zat de sfeer er goed in.

De vroege ochtend is traditiegetrouw voor de kinderen. “Heerlijk dat het weer mag”, zegt een oudere vrouw die met haar kleinkinderen meeloopt met de kinderoptocht door Santpoort-Noord. Een dorp verderop, Driehuis, zijn de mensen er eveneens vroeg bij. Een echtpaar op weg naar het hijsen van de vlag laat weten Koningsdag te hebben gemist. “Een prachtig feest, een heerlijke traditie. Dolblij dat het weer kan.”

Bericht in samenwerking met mediapartner NH Nieuws