(Maritieme) Taxatiemiddag in het IJmuider Zee- en Havenmuseum

(Maritieme) Taxatiemiddag in het IJmuider Zee- en Havenmuseum

Op vrijdag 22 april vond een bijzondere taxatiemiddag plaats in het IJmuider Zee- en Havenmuseum. Iedereen was welkom om binnen te lopen in het café van het museum en hun unieke stukken aan gerenommeerde taxateurs van het Amsterdamse Venduhuis de Eland en de Zon te laten zien.

In de afgelopen twee jaren zijn er door de omstandigheden geen taxatiemiddagen geweest. Wel hebben veel mensen in deze periode opgeruimd, en spullen nog even opzij gelegd. Afgelopen vrijdagmiddag werden de stukken tevoorschijn gehaald en een waarde toebedeeld.

Iedereen mocht deze middag maximaal drie stukken meenemen. Na de taxatie vond er een veiling plaats bij het Amsterdamse Venduhuis De Eland en De Zon. Er kwamen verschillende stukken langs zoals schilderijen, (Aziatische) kunst en porselein, zilverwerk, (scheeps)antiek, scheepsmodellen, maar ook juwelen, horloges en andere bijzondere voorwerpen.