17 Velsenaren onderscheiden met een lintje

17 Velsenaren onderscheiden met een lintje
© Gemeente Velsen/ Reinder Weidijk.

Op dinsdag 26 april 2022 zijn door burgemeester Dales in het Stadhuis van Velsen de Koninklijke Onderscheidingen uitgereikt. Jaarlijks worden deze uitgereikt op de dag voor koningsdag. Totaal werden acht dames en acht heren benoemd tot lid in de Orde van Oranje Nassau. Ook is er een jeugdlintje van de gemeente Velsen uitgereikt.

De gedecoreerden zijn de heer van der Hammen, de heer Duits, de heer Riedijk, mevrouw Riedijk-Hogendoorn, mevrouw de Leeuw-meesters, de heer Glas, mevrouw Ramakers-van Rijn, de heer van Zandvoort, mevrouw Serné-Jaspers, de heer Brussel, mevrouw Koks, de heer Rill, mevrouw Levasier-Borgart, de heer van Egmond, mevrouw Stoop en mevrouw Struijs-Krom. Ten slotte werd er een jeugdlintje uitgereikt aan Jord Hofland van 16 jaar.

De decorandi werden met een smoes naar het gemeentehuis gelokt en kregen daar te horen dat ze een lintje zouden krijgen. De burgemeester leidde de uitreiking en sprak over de inzet van alle personen. Bovendien werd voor alle gedecoreerden een persoonlijke video getoond. Voor het eerst vond de uitreiking weer plaats zonder coronamaatregelen en beperkingen.

De zeventien Velsenaren werden allemaal verrast op het gemeentehuis en wisten nog niet dat zij hier waren voor een onderscheiding. Onder hen Netty Struijs. Als vrijwilliger voor de lokale omroep RTV Seaport was zij aanwezig om live verslag te doen van de uitreiking. Tot haar grote verbazing werd de camera op haar gericht en werd zij naar voren geroepen om een lintje te ontvangen. Namens de lokale omroep RTV Seaport zijn wij haar enorm dankbaar voor haar jarenlange tomeloze inzet!

Om voor een onderscheiding in de Orde van Oranje Nassau in aanmerking te komen, moeten inwoners zich jarenlang hebben ingezet voor de samenleving. In de regel gaat het vooral vrijwilligerswerk, vaak voor verschillende organisaties of verenigingen.

RTV Seaport was live aanwezig. Bekijk de uitzending hier onder terug.