Reünie jongerensociëteit d’Arc levert Team Daniëlle 3.000 euro op

Reünie jongerensociëteit d’Arc levert Team Daniëlle 3.000 euro op
©Ed Geels

Na twee jaar wachten kon de reünie van de voormalige Velsense jongerensociëteit d’Arc eindelijk afgelopen vrijdag doorgaan. Het feest van herkenning in een uitverkocht Thalia Theater leverde Team Daniëlle, een stichting die voorlichting geeft over de gevolgen van drugsgebruik, een cheque van 3.000 euro op.

Het idee om de reünie precies 10 jaar na de sluiting te laten plaatsvinden startte in 2019. Helaas werd dat door corona twee jaar later. Een karakteristieke locatie was snel gevonden in het Thalia Theater.

Vrijdagavond om kwart voor acht stonden de eerste gasten voor de deur. De sfeer was gemoedelijk en een bijzondere rol was weggelegd voor de band S5, die in de jaren negentig vaak optrad in d’Arc en in Thalia een eenmalig optreden verzorgde.

Team Daniëlle gebruikt de opbrengst van de reünie om aan de nieuwe generaties voorlichting te geven over veilig uitgaan en de gevaren van drugs. De opbrengst is voorlopig vastgesteld op 3.000 euro, maar kan nog oplopen.