Meedenken over bouwplannen zuidoostrand Driehuis

Meedenken over bouwplannen zuidoostrand Driehuis
© projectgroep Zuidoostrand Driehuis

Projectontwikkelaars Amvest en Heijmans willen gaan bouwen aan de zuidoostrand van Driehuis. Op 19 april was iedereen met interesse, vragen en een mening over die plannen welkom. Dat waren er aardig wat, in de aula van het Ichthus Lyceum.

Rondom in de ruimte stonden 6 of 7 panelen met foto’s en tekeningen, die allemaal een onderdeel weergaven van de plannen; bereikbaarheid bijvoorbeeld, of ‘groen’, of de toekomstige indeling van het terrein. Bij elk paneel stond iemand die uitleg gaf en vragen beantwoordde, waaronder medewerkers van de gemeente Velsen.

Plannen nog open
Uit de presentatie blijkt dat de plannen nog behoorlijk open liggen. Op de locatie, achter Huis ter Hagen en De Luchte / Het Potlood, mag 4- of 5-hoog gebouwd worden. De ontsluiting (hoe kom je daar) was een punt van discussie. Als er ongeveer 120 woningen komen, komen er ca. 180 auto’s mee. Langs welke weg moeten die rijden, en waar moeten ze staan? Een inwoonster van Huis ter Hagen was helemaal niet blij met de plannen vanwege dat verkeer. En een jong stel uit de Lodewijk van Deyssellaan vreesde om dezelfde reden voor de veiligheid van hun kleine kinderen, die nu nog redelijk vrij op de stoep kunnen spelen.

Meepraten kan
Alle aanwezigen konden op 2 panelen hun opmerkingen kwijt. Daarnaast kregen ze een formulier dat ze ter plekke konden invullen met hun reacties – positief, negatief, tips, wensen en suggesties. Wie wil, kan in mei en juni meepraten in themasessies, die gaan over ‘openbare ruimte & groen’, ‘verkeer, parkeren & ontsluiting’, en ‘stedenbouwkundige opzet en ontwerp’. Alle informatie is te vinden op zuidoostrand-driehuis.nl. Daar kun je ook aangeven of je de nieuwsbrief wilt ontvangen. Als alles volgens plan verloopt, wordt er in 2024 gestart met de bouw.