Velsen is duurzaam goed bezig

Al meer dan 100 duurzame initiatieven – zoveel hebben bewoners, ondernemers, bedrijven en organisaties ingediend op de website Velsengoedbezig.nl, meldt de gemeente Velsen. Voor elk uitgevoerd initiatief plant de gemeente een boom. Dat zijn er nu 28, en er volgen er zeker nog 76. 

De meeste initiatieven – 104 in totaal – komen van inwoners uit Velserbroek (29), IJmuiden (25) en Santpoort-Noord (20). Vaak gaat het om de plaatsing van zonnepanelen (40%), duurzaam vervoer (elektrisch rijden) (21%) en isoleren (18%). Wethouder Duurzaamheid Sebastian Dinjens is er trots op: ‘Het is duidelijk te zien dat Velsenaren echt goed bezig zijn op het gebied van duurzaamheid.’ Tip van de wethouder: praat over je ideeën met de buren. Misschien kun je elkaar helpen, of samen verduurzamen, dan wordt het goedkoper.