(Maritieme) Taxatiemiddag in het IJmuider Zee- en Havenmuseum

(Maritieme) Taxatiemiddag in het IJmuider Zee- en Havenmuseum
©aangeleverd

Het Amsterdamse Venduhuis de Eland en de Zon is op vrijdag 22 april van 13 tot 16 uur aanwezig in het museumcafé van het Zee- en Havenmuseum in IJmuiden. Inwoners zijn daar van harte welkom om (maritieme) stukken te laten taxeren.

Vanwege de Coronamaatregelen zijn de afgelopen twee jaar geen taxatiemiddagen geweest. Waarschijnlijk hebben veel mensen in deze periode opgeruimd en spullen waarvan de waarde onbekend is, opzij gelegd. Deze middag komen de gerenommeerde taxateurs van het venduhuis naar het museum om (maritieme) stukken te taxeren.

Iedereen mag deze middag maximaal drie stukken laten taxeren en deze inbrengen voor de eerstvolgende veiling bij het Amsterdamse Venduhuis De Eland en De Zon.

Donderdagmiddag wordt tijdens het live radioprogramma Dé Cultuurtafel, gepresenteerd door Cees Min, tussen 14 en 15 uur, de PR-medewerker van het museum geïnterviewd voor meer details over de taxatie.

De toegang is gratis en taxatie geschiedt op volgorde van binnenkomst. Het museum is deze vrijdag alleen geopend voor de taxatiemiddag.