Plaaggeest Sven Braken schiet VVV-Venlo eigenhandig langs Telstar

Plaaggeest Sven Braken schiet VVV-Venlo eigenhandig langs Telstar

Door een hattrick van Sven Braken heeft Telstar vanavond verloren van VVV-Venlo. In Stadion De Koel nam de spits alle Limburgse doelpunten voor zijn rekening: 3-2. Eindigen in het linkerrijtje is nu niet meer haalbaar voor Telstar dit seizoen.

Na een weifelend begin kwam de wedstrijd in de 25e minuut los. Braken kreeg de bal op een meter of negen van het doel en hij schoot raak in de rechterbenedenhoek. In het vervolg van de eerste helft had Telstar de overhand. Er waren kansen voor Giovanni, Ozan Kökcü en Jay Kruiver, maar ze hadden allemaal hun vizer niet op scherp staan.

Aan het begin van de tweede helft was de eerste kans ook voor de Witte Leeuwen. Aanvoerder Glynor Plet schoot net naast. Daarna kreeg Braken het opnieuw op zijn heupen. Hij maakte de 2-0 door te scoren met een diagonaal schot en vijf minuten later tikte hij de bal simpel in een leeg doel.

Veerkracht bij Telstar

Telstar moest daarna noodgedwongen keeper Abdel El Ouazzane wisselen. De vervanger van de geblesseerde Ronald Koeman jr. kon vanwege een blessure niet verder. Trevor Doornbusch mocht plaatsnemen onder de lat. Plots kreeg de ploeg van Andries Jonker de geest. Uit een hoekschop van Sven van Doorm kopte Özgür Aktas de 3-1 binnen.

Het duurde niet lang totdat Plet voor de aansluitingstreffer zorgde. De spits knalde de bal van dichtbij hard in het dak van het doel. Opnieuw kwam de assist van de voet van Van Doorm. Door de 3-2 werd het een hectische slotfase in Venlo. Giovanni had de gelijkmaker op zijn schoen, maar zijn schot ging er niet in.

Na 35 wedstrijden staat Testar zestiende in de eerste divisie met 35 punten.

Opstelling Telstar: El Ouazzane (Doornbusch/70); Kruiver (Zakir/67), Molenaar, Aktas, Vlijter, Blackson (Wolters/46); Overtoom (Van Velzen/67), Van Doorm, Kökcü; Giovanni, Plet

tekst: NHnieuws.nl