Democratie wordt gevierd tijdens verkiezingsmarkt Velsen

Democratie wordt gevierd tijdens verkiezingsmarkt Velsen

Op zaterdagmiddag 12 maart organiseerden alle politieke partijen in Velsen een verkiezingsmarkt. Verschillende activiteiten werden georganiseerd om inwoners van Velsen voor te bereiden op het stemmen in de gemeenteraadsverkiezingen op 14, 15 en 16 maart. Burgemeester Frank Dales stond tijdens de opening stil bij de oorlog in de Oekraïne. Zijn boodschap was dat leven in vrijheid en met een democratie niet meer vanzelfsprekend is. Hij riep de inwoners van Velsen op om gebruik te maken van hun stemrecht.

Na deze toespraak opende de burgemeester ‘Fit voor de Verkiezing’. De bezoekers en deelnemers deden een warming up op Plein 45. Achtereenvolgens waren er workshops te doen van diverse dansstijlen. Afsluitend trad het musicalkoor van het Ichthus op.

Binnen in het gemeentehuis aan Plein 45 waren alle politieke partijen aanwezig. Speeddaten met raadsleden, rondleiding in de Raadzaal, plakwand waarbij iedereen kan aangeven wat de nieuwe raad moet doen. Er staan computers klaar met de stemwijzer en er zijn diverse films te zien over Visie op Velsen en wat een gemeenteraad doet. Kinderen konden geschminkt worden en een mooie kleurplaat maken.

%d bloggers liken dit: