Velsen  haalt viermaal trekker over in derby

Velsen  haalt viermaal trekker over in derby
© RTV Seaport / Hans Akkerman

Defensieve stabiliteit. Het sleutelwoord, vlak voor de ‘’ Santpoortse’’ derby van weleer tussen gastheer Velsen en Terrasvogels. De formatie van Rob Spronk incasseerde al 39 goals in 11 duels en Terrasvogels doet het niet veel beter want in 9 duels wisten hun tegenstanders ook al 31 keer te scoren. Aanvallend doet Velsen het substantieel beter ( 20 om 11 treffers).

Velsen zag onlangs tegen D.S.K. in een emotioneel duel een 0-2 voorsprong verdampen en ging met 3-2 onderuit en Terrasvogels zag het duel met de Kennemers vanwege Covid-besmettingen worden uitgesteld.

Twee jeugdige selecties, al had Terrasvogels nog wat routine opgevist uit hun 4e team. Rob Spronk predikt realisme. ‘’ Ik  heb een team met jonge jongens die nog moeten wennen aan dit niveau. Als alles goed gaat, maken volgend seizoen wat spelers van de zondag de overstap naar de zaterdag. Daarom is het belangrijk dat we in de deze klasse blijven. Dan moeten we wel vier ploegen onder ons houden.’’   Bryan Wijker ziet potentie in de onder 18 en 19  bij Terrasvogels en tekende mede daardoor onlangs voor twee seizoenen bij in Santpoort-Zuid.  Wijker ontbrak overigens zaterdag vanwege een korte stedentrip naar Londen en assistent Kevin van der Meijden nam de honneurs waar.

Alle ingrediënten leken aanwezig voor een leuke middag. Mooi zonnig weer, een redelijke publieke belangstelling en 22 spelers die er zin in hadden en er vol voor gingen in een aangename sportieve sfeer zonder kaarten. Toch viel het hoofdgerecht speltechnisch tegen.  “ Jongens, het is veel te slap, ‘’ foeterde Rob Spronk na een minuut of tien. Terrasvogels had al drie grote kansen laten liggen en Velsen leek een lastige middag tegemoet te gaan. Leek, want een paar seconden na zijn verbale oprisping scoorde Daniel Boerhorst via de keeper van de gasten en de paal de openingstreffer. Velsen kwam gaandeweg wat beter in een duel met spaarzame hoogtepunten en aan beide kanten heel veel balverlies, misverstanden en matige voorzetten. 

Na rust was het snel over en sluiten voor “De Vogels’’ Binnen een minuut al kopte Daniel Boerhorst opnieuw raak en was het pleit beslecht. Marco Veenboer tekende voor treffer nummer drie en het slotakkoord was voor Arash Shevinar die de ruime 4-0 winst reliëf gaf.’’ Slordig gestart, redelijk geëindigd,’’ vatte Spronk  na afloop kort samen.’’ Het was slap bij ons. Bijna elke week eigenlijk hetzelfde. We missen kansen en de tegenstander maakt gebruik van defensieve wanorde bij ons. Het was niet best. Tja, meer kan ik er helaas niet van maken,’’ aldus de teleurgestelde Kevin van der Meijden.

Hans Akkerman