Volg de gemeenteraadsverkiezingen bij RTV Seaport

Volg de gemeenteraadsverkiezingen bij RTV Seaport

Op 14, 15 en 16 maart kunnen inwoners van Velsen hun stem uitbrengen op de kandidaten van de politieke partijen die deelnemen aan de gemeenteraadsverkiezingen. Uiteraard volgt RTV Seaport de verkiezingen op de voet. De aankomende weken worden er verschillende producties gemaakt.

Hieronder alle programma’s op een rijtje.

 • Stemhulp debat
  In deze uitzending gaan de tien lijsttrekkers aan de hand van vijf stellingen van de Stemhulp Velsen (mijnstem.nl/velsen) met elkaar de strijd aan in vijf mini-debatten. Het Stemhulp debat is online hier te vinden. De TV-uitzending op RTV Seaport is tot 10 maart op vrijdag tot en met donderdag om 9.00 en 21.00 uur te zien (Ziggo: 37, KPN: 1490).
 • Helden van Velsen
  Serie van zes live radio uitzendingen waarin elke politieke partij aan bod komt. Programmamakers Martijn Mewe en Netty Struijs gaan met lijsttrekkers of kandidaten in gesprek over actuele onderwerpen en de persoon achter de politieke partij. De uitzendingen zijn op 28 feb en 1, 2, 4, 7 en 8 maart tussen 18.00 uur en 19.00 uur op RTV Seaport radio of via de webcam te volgen op TV-zender RTV Seaport.
 • JongerenStem
  In deze serie van korte clips komen de jongste kiezers aan het woord over actuele onderwerpen die jongeren aanspreken. In elke video wordt een reactie gegeven op een stelling. Worden gedeeld op de TV zender RTV Seaport en social media kanalen in aanloop naar 16 maart.
 • 9 maart debatten bijwonen
  Op 9 maart vinden in de Stadsschouwburg Velsen TV-opnames van drie verschillende debatten plaats. De drie debatten kunnen live bijgewoond worden. Aanmelden is niet nodig, er is vrije inloop
 • Kinderdebat
  In een leuk opgezet programma wordt met de jongste inwoners van Velsen gediscussieerd over onderwerpen die kinderen belangrijk vinden zoals speelplekken in de gemeente, gelijke kansen en gezondheid. Kinderen van basisscholen worden actief betrokken op het podium.

  Inloop stadsschouwburg: 9 maart 13.30 uur
  TV-opname: 9 maart 14.00 uur – 14.55 uur
  Online via rtvseaport.nl: vanaf 11 maart
  TV-uitzending op RTV Seaport op 11, 12, 13, 14 en 15 maart om 15.00 uur
 • Jongerendebat
  In een afwisselend programma discussiëren jongeren met Velsense politici over actuele onderwerpen die jongeren aanspreken door middel van stellingen. Het aanwezige publiek mag aangeven of ze het eens of oneens zijn met de stellingen.

  Inloop stadsschouwburg: 9 maart 15.30 uur
  TV-opname: 9 maart 16.00 uur – 16.55 uur
  Online via rtvseaport.nl: vanaf 11 maart
  TV-uitzending RTV Seaport op 11, 12, 13, 14 en 15 maart om 19.00 uur
 • Hete Hangijzers debat
  In een gevarieerd programma gaan alle Velsense lijsttrekkers met elkaar in debat over allerlei actuele thema’s. Het aanwezige publiek mag aangeven of ze het eens of oneens zijn met de stellingen en wie de beste debater is.

  Inloop stadsschouwburg: 9 maart 19.30 uur
  TV-opname: 9 maart 20.00 uur – 21.40 uur
  Online via rtvseaport.nl: vanaf 11 maart
  TV-uitzending op RTV Seaport op 11, 12, 13, 14 en 15 maart om 21.00 uur
 • Uitslagen Avond
  Op woensdag 16 maart is RTV Seaport live aanwezig op de uitslagenavond van de gemeenteraadsverkiezingen in de Burgerzaal van het gemeentehuis. De avond staat in het teken van het bekendmaken van de uitslagen door burgemeester Frank Dales. Te zien zijn verder videoreportages op de stembureaus, stemgrafieken en uiteraard reacties op de uitslagen van kandidaten en publiek/inwoners.  

  Woensdag 16 maart 21.00 uur live op TV, Youtube en Facebook