Kinderen Velsen-Noord in de schijnwerpers

Kinderen Velsen-Noord in de schijnwerpers

Op vrijdag 18 februari 2022 reikte burgemeester Dales van de gemeente Velsen het magazine ‘FIER op Velsen-Noord’ uit aan leerlingen van basisschool De Plataan. Het magazine is gemaakt door de GGD Kennemerland in samenwerking met de gemeente Velsen en basisschool De Plataan. Thema van het magazine is gezond opgroeien in Velsen-Noord.

Ondanks de coronamaatregelen zag GGD Kennemerland dat kinderen op basisschool De Plataan in Velsen- Noord veel doen om trots op te zijn. Ze sporten, kweken hun eigen groenten, zijn zorgzaam voor elkaar en maken plezier. GGD Kennemerland richt met het blad FIER de schijnwerpers op deze kinderen van Velsen-Noord, om zo te stimuleren dat kinderen gezond opgroeien door lekker te bewegen, veel groenten en fruit te eten, vooral water te drinken en goed te slapen. En trots-zijn op wie je bent, wat je doet en waar je woont, helpt om je beter en gezonder te voelen.

Het magazine wordt in de week van 21 februari huis aan huis verspreid in Velsen-Noord. Online is het magazine te lezen op ggdkennemerland.nl.