OM eist ruim twee jaar cel voor Velserbroeker (20) om bezit illegaal vuurwerk

De politie vond meer dan 7.200 stuks illegaal knalvuurwerk, en 280 mortierbommen bij een 20-jarige man uit Velserbroek rond de jaarwisseling. Het OM eist twintig maanden cel tegen de man en wil dat hij daarbovenop een andere voorwaardelijke straf van bijna 9 maanden uitzit. De rechtbank doet over 2 weken uitspraak.

De politie hield de man al in de gaten omdat hij betrokken leek te zijn bij het afsteken van luid knalvuurwerk in Velsen. Er hing bovendien nog een voorwaardelijke veroordeling van 259 dagen boven zijn hoofd, vanwege een andere “overtreding van het vuurwerkbesluit”.

Half november werd een busje met illegaal vuurwerk aangetroffen. Bij de vondst zaten ook twee Cobra’s 6, die illegaal zijn en luid knallen. Later vond de politie ook een boksbeugel bij de man.