Bewoners huurwoningen zijn schimmels in hun huizen zat

Bewoners huurwoningen zijn schimmels in hun huizen zat
©RTV SEaport/Dennis Gouda

Twee bewoners van huurwoningen van het Woningbedrijf Velsen en Velison Wonen waren dinsdagmiddag te gast tijdens het live radioprogramma Home Alone. Ze zijn de hardnekkige vocht en schimmelproblemen in hun woning zat en vertelden over de gevolgen van de schimmels voor hun gezin zoals gezondheidsproblemen bij kinderen.

Uiteraard zijn er klachten ingediend bij de woningcoöperaties en de GGD.  Dit heeft echter geen enkel resultaat opgeleverd. “We worden in een hoekje geschoven, zo erg is het niet, volgens de woningbouwvereniging” aldus één van de bewoners. Verschillende huurders hebben het advies gekregen om ramen en deuren te openen en flink te stoken. Maar met de hoge energierekening is dat zeker geen optie.

Het raadslid van Velsen Lokaal Süleyman Celik trok zich het lot van de bewoners aan en stelde vragen aan het college van burgemeester en wethouders. Inmiddels is een Facebookpagina in het leven geroepen met naam ‘achterstallig onderhoud wb Velsen en Velison’. Een groot aantal bewoners heeft zich inmiddels aangemeld en hun klachten gepost over vocht en schimmels maar ook over ander achterstallig onderhoud.

In bijgaand geluidsfragment zijn de verhalen van de bewoners Nance Hoffmann en Samantha Jaja te beluisteren. Zo ook de reactie van raadslid Celik en de vervolgstappen die hij gaat zetten.