Guur weer en een guur resultaat

© RTV Seaport / Dennis Gouda

Twee ontmoetingen op rij zonder tegentreffers ( Jong Ajax en Almere City). Het was dus interessant om te zien of Telstar tegen De Graafschap wederom  ‘’a clean sheet’’ zou kunnen overhandigen. Met iets meer aanvallend vernuft graag want  door de succesvolle tactiek met drie centrale verdedigers duikt Telstar maar sporadisch op in de vijandelijke verdedigingslinie.

Een manier van spelen die vooral op vreemde bodem punten oplevert want dan hoeft het spel niet te worden gemaakt. Zowel bij N.A.C., De Graafschap, Almere City, TOP Oss, Eindhoven, F.C. Dordrecht, Jong P.S.V. als F.C. Den Bosch werden maar liefst 14 punten gesprokkeld. Tegenstander De Graafschap ontbeert scorend vermogen en zal via de nacompetitie de zo fel begeerde promotie moeten veilig stellen. Het vertrek van Ralf Seuntjens naar N.A.C. doet zich nadrukkelijk voelen

Twaalf spelers ontbraken in de selectie van Andries Jonker die zelf woensdag de training weer hervatten na een Covid besmetting. Iets meer dan 1000 supporters mochten naar binnen en dat gaf het duel  eindelijk weer eens wat broodnodige ambiance. Jammer alleen dat het weer te wensen overliet want het was guur en steenkoud in Velsen-Zuid. Bovendien ging het duel met publiek met 0-3 verloren. De gasten bleken aan de bal een maatje te groot en sloegen uiterst efficiënt om met de kansen,

Een stand die na een half uur al op het scorebord stond. Een oud euvel speelde Telstar weer eens parten. Tegentreffers uit standaardsituaties. Al na zes minuten verraste Jonathan Opoku ongehinderd in een vol strafschopgebied (!) met een leep tikje buitenkant voet uit een corner alles en iedereen en 20 minuten later kopte Siebe Vandermeulen slapjes weg en Sam Hendriks kopte na een daarop volgende prima voorzet  de bal geplaatst in de verre hoek;0-2 Twee minuten later kapte diezelfde Hendriks zijn tegenstander het bos in en schoot nummer drie tegen de touwen. Een vierde treffer bleef Telstar bespaard want Opoku zag zijn inzet uit een toegekende strafschop keurig door Telstar- doelman Abdel El Ouazzane gepareerd.

En Telstar dan? Zowel voor als na rust waren er kansjes en mogelijkheden maar de scherpte ontbrak om de kordate Doetinchemse afweer te verontrusten. Te veel sterkhouders bleven aan de kant. Volgende week in Helmond  wordt het opnieuw puzzelen voor Jonker & co want Glynor Plet zal geschorst moeten toekijken na zijn gele kaart en  Jip Molenaar verliet strompelend het veld vlak na rust. Kortom: een sportief verre van geslaagde ontmoeting op een avond waarop het publiek zo vurig gehoopt en naar verlangd had. Een gemiste kans!