Publiek vanavond weer welkom bij Telstar wedstrijd

Publiek vanavond weer welkom bij Telstar wedstrijd
© RTV Seaport

Voor het eerst mag er weer publiek naar binnen in het BUKO stadion in IJmuiden. Vanavond speelt Telstar tegen De Graafschap. Nog niet iedereen is welkom, er is namelijk maar plek voor 1/3 van de normale capaciteit en het gaat uitsluitend om thuispubliek. Om zoveel mogelijk supporters te verwelkomen zal ook de Noordtribune weer in gebruik worden genomen. De bezoekers moeten wel aan een aantal voorwaarden voldoen.

De voetbalclub vraagt bezoekers om een geldige QR-code via de Corona-check app te tonen, 1,5m afstand te houden. Bij het rondlopen is een mondkapje verplicht, maar zodra je zit mag hij af. Het stadion sluit om 22.00 uur.

Burgemeester Frank Dales reageert enthousiast over de opening, maar benadrukt ook om aan de veiligheid te denken. “Dat we nog niet allemaal mogen, is een teleurstelling voor degenen die er niet bij kunnen zijn en voor de club. Juist nu moeten we Telstar steunen door ons aan de regels te houden.”

Kaarten zijn uitsluitend te koop via telstarticket.nl en niet bij het stadion.