Eerste boom geplant langs Pontweg in Velsen-Noord

Eerste boom geplant langs Pontweg in Velsen-Noord
Foto ©Reinder Weidijk

Met het officieel planten van de eerste boom gaven wethouder Sebastian Dinjens van gemeente Velsen en stakeholdermanager Hollandse Kust (noord) (west) Manon Raats van TenneT op woensdag 26 januari het startschot voor de vergroening langs de Pontweg in Velsen-Noord. Met de pont in de rug, komen links 60 nieuwe bomen te staan. Tegelijkertijd renoveert de gemeente aan de rechterkant de groene buffer tussen het fietspad en de industrie.

De jonge bomen zijn onlangs door vrijwilligers geoogst in het Wijkeroogpark. Daar startte aannemer NRG met de voorbereidingen voor de inrichting van een tijdelijk werkterrein. Dit is nodig voor de aanleg van de elektriciteitskabels van TenneT waarmee de windparken voor de kust worden aangesloten op het landelijke hoogspanningsnet. De helft van de geoogste bomen zo’n 1000 stuks wordt gebruikt voor de renovatie van de groenstrook langs de Pontweg.

De actie vloeit voort uit de samenwerking met de landelijke campagne ‘Meer Bomen Nu’ van Urgenda. Vervolgens kwam met TenneT in contact met Hanneke van Ormondt van ‘Meer Bomen Nu’.

In bijgaand geluidsfragment vertelt Hanneke van Ormondt over het project: MeerBomenNu.

%d bloggers liken dit: