Bekijk opening Zeesluis live via RTV Seaport

Bekijk opening Zeesluis live via RTV Seaport
© Rijkswaterstaat

Morgenmiddag tussen 14:30 – 15:30 kijk je via RTV Seaport live mee naar de opening van de Zeesluis IJmuiden waaraan bijna zes jaar is gebouwd. Koning Willem Alexander verricht vanuit het Sluis Operatie Centrum de openingshandeling. Helaas is er geen publiek toegestaan wegens de coronamaatregelen. Het sluizencomplex wordt daarnaast afgesloten voor wandel- en fietsverkeer.

Mediapartner NH Nieuws zorgt ervoor dat de opening live te volgen is vanuit de woonkamer. De uitzending is ook te volgen via het televisiekanaal van RTV Seaport via Ziggo kanaal 37, KPN kanaal 1490 en online via rtvseaport.nl/live-tv/.

In de uitzending is de live opening te volgen, zijn verschillende items over de Zeesluis te zien en spreekt verslaggever Isabella Prins met een aantal gasten die bij de bouw van de zeesluis betrokken waren.

NH Nieuws verslaggever Fred Segaar vaart mee met vrachtschip de Amsterdam. Dit schip zal als eerste schip door de Zeesluis IJmuiden varen nadat de Koning de deur opent. In het live radioprogramma Home Alone gaf Segaar alvast een vooruitblik naar de opening.

%d bloggers liken dit: